Közös turnét tervez nyárra amerikai és kanadai megállókkal Sting és Peter Gabriel, a Kő, papír, olló elnevezésű koncertsorozat műsorát főleg sikerszámaikból építik fel.

MTI

A két zenész három évtizede ismerte meg egymást, és zenéltek már együtt.  “Rengeteget párnacsatáztunk régen a repülőutak alatt, amikor együtt turnéztunk, Igazán jó móka volt, és nagyszerű volt együtt játszani” – idézte fel Gabriel a délnyugat-angliai Real World Stúdiójában, ahol a két brit zenész összejött, hogy a jövőt tervezgesse. Gabriel és Sting is sikerei csúcsán hagyta ott együttesét, előbbi a Genesist, utóbbi a Police-t, hogy szólókarrierrel folytassa pályáját.

“Alapvetően egy csomó régi sikert akarunk elénekelni, a közönség azokat a számokat akarja hallani, amelyekről híresek vagyunk. De mindig érdekes, ha elcseréljük a dalokat. Cseppet sem bánnék átengedni neki bármit, amit akar” – jelentette ki Sting. A közös koncertezés ötlete Stingtől származik, aki korábban Európában és Észak-Amerikában turnézott Paul Simonnal. “A közönség nagyon szerette, amit együtt csinálunk” – emlékezett.
 
Gabriel és Sting 1986-ban az Amnesty International koncertjén lépett fel együtt először, két évvel később már hathetes, öt kontinenst érintő jótékonysági turnén zenéltek együtt, hogy emberi jogi kérdésekre hívják fel a figyelmet. Akkor a résztvevők között volt Bruce Springsteen, Tracy Chapman és Youssou N’Dour is. A két zenész fogadkozott, hogy a turné címéhez híven, amikor csak alkalmuk adódik rá, kő, papír, ollót fognak játszani. “Tökéletes játék, mivel senki sem kerekedhet felül” – mondta Sting. A koncertsorozat június 21-én indul az ohiói Columbusban és július 24-én ér véget az albertai Edmontonban.