Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 214
 •  
  214
  Shares

A hétköznapok örült rohanásából kilépve mindig remek érzés, amikor eljön a hétvége. Ilyenkor egy  laza sétálással vagy kirándulással lelassulhatunk, élvezhetjük a minket körülvevő világot. Ennek kiváló formája az, ha a plázák helyett egy- egy termelői piacot, tematikus kis vásárt fedezünk fel.

061.hu – ÖSSZEÁLLÍTÁS

1.Májusi csészényi vásár- május 17. 17:00–21:00

A vásár egy apró kis design piac, amelyet a budai Görbe Bögre Kávézó rendez. Hála a népes kiállítói oldalnak szinte mindent lehetett kapni. Ezen a kellemes esti vásárprogramon otthonos, családias környezetben válogattunk egyedi ajándékok, csodás ékszerek, pompás növénykék, táskák, képek és sok más egyéb közül, ezek garantáltan csupa-csupa minőségi magyar termékek. ​A vásárlás után egy frissítő limonádé vagy kávé melletti baráti találkozót is megejthetünk a Bublab növényei között, de találkozhatunk a Home Goodssal, a Tilimpa-Limpával, a Travelling Fox Designnal és a Ninuskával.

2. Gyereknapi Pici Piac a BelFeszten- május 27. 10:00- 18:00 (Helyszín: Belvárosi Fesztivál / 1054 Budapest, Szabadság tér)

Különleges gyereknapi Pici Piac a Belvárosi Fesztivál keretein belül: a város legmenőbb baba-mama-gyerek dizájner vására rengeteg kiváló gyereknapi programmal összekötve. A Pici Piacon közel 60 tehetséges magyar tervező gyönyörű szép hazai termékeivel várnak: kifejezetten kismamáknak, gyerekeknek, babáknak. 

3. Csak a Mentes Műhely és Kézműves Piac – június 9. 10:00- 18:00

A Duna Palota eseményének a lényege, hogy összefogja az egészségtudatos táplálkozás iránt elhivatottakat. Az ingyenesen látogatható kézműves piacon hazánk legjobb mentes termelőivel találkozhatsz, kóstolhatsz és akár a hétvégi egészséges bevásárlást is megejtheted. De a szervezők “csak mentes” műhellyel is készülnek,  ami hét workshopot rejt magában. A kézműves műhelyre a korlátozott férőhelyek miatt limitált számban tudtok jegyeket váltani, ezért érdemes már most jelentkezni IDE kattintva. 

A jeggyel hét előadáson valamint főzőbemutatón is részt vehetsz. Akár azért, mert ételallergiás vagy, akár azért, mert fontos számodra az egészségtudatos táplálkozás. A szakma legjavától tanulhatod meg a finomabbnál finomabb fogások elkészítését, a speciális alapanyagok használatát és számtalan új ötlettel is gazdagodhatsz. Megtanulhatod, hogy mire hogyan reagál a szervezeted, milyen mozgásformák támogatják leginkább az egészségesebb életmódot, valamint azt is, hogy hogyan légy magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb. A workshopok és előadások keretein belül nem csak a testtel, hanem a lélekkel és a külső-belső szépséggel is foglalkoznak a résztvevők, hiszen enélkül nem is eshet szó tudatosságról vagy egészségről. A nap folyamán szó lesz még az önbizalomról, a sportról, valamint a természetes sminkekről és kozmetikumokról is.  A részletekért kattints ide

4. Kutyás Piknik – Fajtatalálkozók, Állatvédelmi nap, Kutyás vásár- május 19. 10:00- 17:00

Kutyás Közösség, Bulldogos Közösség, Tacskós Közösség, Pinscher Közösség, Együtt a Spánielekért, Városligeti Kutyások és még további közösségek találkozója a kutyabarát Dürer Kert kerthelyiségében, ahol a kutyák és gazdik önfeledten szórakozhatnak.

Az egész napos program garantálják a jó hangulatot.
– Állatvédelmi nap – Adománygyűjtés Állatvédő szervezetekkel 
– Városligeti Kutyások – Városligeti kutyások meetingje
– Kutyás vásár – Kézműves kutyás kiegészítők vására
– Tripla Tombola – Értékes nyereményekkel
– Büfé – Balkán Grill, a Dürer kert pultjainál hideg üdítők, ásványvíz, csapolt sörök, kézműves sörök

5. A rózsa bűvöletében – Vásár és nyílt nap- június 2 09:30- 19:00

A Budatétényi Rózsakertben a nyár első hétvégéjét rózsavásárral és nyílt nappal ünnepeli a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ. A rózsák és virágok szerelmeseinek szóló rendezvény délelőttjén vezetéses sétákkal és rózsavásárral várják a szervezők az érdeklődőket, délután pedig előadásokat lehet hallgatni, a virágkötészeti és illóolaj bemutató pedig a virágok érzékszervekre ható világába kalauzol el minket. Ha egy programra sem ülsz be, akkor is érdemes kimenni egy könyvvel  a főváros leggyönyörűbb rózsakertjébe,  kicsit üldögélni egy padon, és élvezni a csodás növényeket, ezt a talpalatnyi zöldet. 

Programok:
– szakvezetés az 1100 fajtát bemutató rózsagyűjteményben
– szakvezetés az egynyáriak között
– rózsa és dísznövény vásár
– vetített szakmai előadások
– virágkötészet és illóolaj bemutató
– kézműves gyerekfoglalkoztató

+1 Országos Kaktuszkiállítás és Vásár a Füvészkertben – május 18- 21

Egy igazán egzotikus és különleges kaktuszok kerülnek a tavaszi kaktusz kiállítás fókuszába, mégpedig a papsapka kaktuszok, azaz az Astrophytum nemzetség tagjai. Miért különlegesek ezek a növények? Először is azért, mert a kaktuszokról az embereknek rögtön a szúrós tövisek képe jelenik meg, pedig e növények nagy része tövis nélküli. Hazájuk Mexikó középső része, ahol a környezetbe olvadva élik mindennapjaikat, és bontják gyakran 10 cm-es sárga virágaikat. Az ember sok ezer változatot és fajtát nemesített ki. A nemesítés központja Japán és Thaiföld, ahonnan igen díszes rajzolattal rendelkező egyedek kerülnek ki, a virágszínben pedig a sárga mellett meg jelent a vörös, narancs, bíbor, sőt a fehér szín is. A növények testszínében is óriási a változatosság, akadnak majdnem hófehéren bevont növényék, sárga, sőt narancsszínű példányok is. A Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesülete tagjai bemutatják kiállításukon a különlegesebb Astrpophytum fajokat és díszes hibrideket, mindezek mellett találkozhatnak a látogatók a „valódi”, azaz tövisruhás kaktusz nemzetségekkel és egyéb szukkulens növényekkel is.

A japán nemesítésű Asrtophytumok mellett megjelenik a japán növénykultúra több évezredes bonsai hagyománya is. Az Egyetemi Bonsai Club jóvoltából kiállításunk ideje alatt lesz bonsai bemutató és a Bonsai megismerkedhetnek a bonsai művészetével is. A kiállítás ideje alatt növényvásárral, gyermek foglalkoztatóval, étkezési és kávézási lehetőséggel várjuk a növények szerelmeseit a pünkösdi ünnepek alatt május 18-21 között az ELTE füvészkertben az Illés utca 25. alatt.

Vezető kép: MTI Fotó/ Krizsán Csaba


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 214
 •  
  214
  Shares