Nemrég lezajlott a IV. Budapesti Fotósviadal – a hagyományosan májusban rendezett versenyt a vírus miatt halasztották el a szervezők őszre. A napsütéses szeptemberi reggelen majdnem százharmincan gyűltek össze fényképezőgépekkel felszerelve a Szimpla Kertben, ahonnan egy rövid megnyitó után elindult a verseny. A résztvevők a nap folyamán 8+1 témához készítették el a képeiket, és adták le őket a kijelölt checkpointokon. A részvételhez nem kell profi fotósnak lenni: az utómunka tiltott, a kreativitás viszont elvárt.

061.hu

Ruppert Tamás főszervező beszédében kiemelte, hogy amikor tíz évvel ezelőtt az egyetemen kitalálták, milyen jó buli lenne megrendezni egy ilyen eseményt, még egyikük sem gondolta volna, hogy egy évtized alatt ilyen sikeres rendezvénnyé növi ki magát. Az idei évben sokat fejlődött a verseny, ugyanis a májusi eseményt online tartották meg, így muszáj volt kifejleszteni egy képkezelő és feltöltő rendszert, mely nem csak a szervezők, de a versenyzők dolgát is megkönnyíti.

Szorosabbra húzták továbbá a kapcsolatot a zsűrivel, így idén néhány zsűritaggal már a verseny napján megismerkedhettek a résztvevők: Bánhalmi Norbert még az egész napos kihívást is vállalta, és végigfotózta a napot, persze nem élesben, csak a saját, és a versenyzők szórakoztatására. „Szeretném, ha a mai nap megugranátok önmagatokat, tehát életetek legjobb képeit készítenétek el” – biztatta a közönséget a megnyitón.

A rendezvény során leexponált képek készítői közül a szakmai zsűri értékelését követően pár héten belül kerülnek ki a nyertes képek, melyekből kiállítás is nyílik. A fődíj egy 60.000 forint értékű vásárlási utalvány a StudioLINE Fototech-Nika felajánlásából, egy Sony Alpha 5100L, és természetesen a FotósViadal vándorkupája, de gazdára talál még sok más értékes nyeremény is.