Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A gasztrofesztiválok sora szinte végeláthatatlan már hazánkban, legyen nyár, ősz, tavasz, szinte minden hétre jut valami. Ezen a hétvégén Budavári Borfesztivál, Főzdefeszt és Street food show is lesz. Szeptember első hétvégéjén az egyik kedvenc kajás fesztem volt soron, a II. Food Truck Show Budapest, amely a 2015-ös őszi ciklusban egy csodás helyszínen várta az érdeklődőket. 

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

A főváros legnevesebb lóversenypályáján, a Kincsem Parkban az elmúlt hétvégén amellett, hogy három napon keresztül Közép- Európa leggyorsabb lovai és agarai mérkőztek meg egymással, az ország legjobb guruló konyháit és bárjait is kipróbálhatták a street food szerelmesei. Az ilyenkor kötelező fogadások mellett, utcazenészek, artisták, gyerekprogramok, és több mint 50 gasztroszekér gondoskodott az igazán változatos élménycsomagról.

IMG_6729

A rossz idő ellenére minden nap sokan látogattak ki a budapesti lovira, hiszen mesteri húzás volt a szervezőktől, hogy ezt a két eltérő világot házasították össze. Ízes gourmet falatok társaságában szurkolni a lelátóról nem mindennapi élmény. A 1200 négyzetméteres rendezvénysátorban volt bőven hely, aki akart, itt evett. Plusz pont, hogy mind a három nap az Erzsébet tér- Hősök tere- Kincsem park útvonalon délutántól buszok szállították oda- vissza a korgó gyomrú vagy épp kajakómás fesztiválozókat. Egy apró technikai kifogás emelhető csupán: muszáj volt a fizetéshez kártyát vásárolni, és azt feltölteni, ugyanis paypas-os bankkártyával sem lehetett fizetni.

IMG_6749

A Food Truck Show felhozatala- ha lehet így fogalmazni- a “csak szokásos” volt ebből következően erősen ajánlott volt üres gyomorral érkezni. (Dióhéjban: többsége a Király és Kazinczy környéke.) Kolbice, ZING Burger, Paneer, IKON, Tütü, Befalo Bill és sorolhatnám tovább a jól ismert neveket, amelyek szinte valamennyi fesztiválon megfordulnak. Idén a Buddog vega hotdogját próbáltam ki (főhadiszállása a Rádayban van), lévén hogy ódákat zengtek róla ismerőseim. Sajnos, nekem valahogy mégsem állt össze a kép. A bucit picit száraznak éreztem, és a túl karakteres dijoni mustár minden mást teljesen elnyomott, így nem éreztem a coles law vagy a pirított hagyma ízét sem.

IMG_6670

Az egyébként a bikanagyságú adagot a Pop Fröccsnél öblítettem le egy macifröccsel, ami a magyar kézműves Csupaszörppel turbóztak fel. Isteni volt.

Egy parányi retroélményben is volt részem. Ezen a rendezvényen sikerült felfedeznem a Gombócdát, ahol a valódi Mirelite cég szilvás és csokigombócait kínálta azoknak, akik tartalmasabb desszertre vágytak.

Fotók: Szabó Fruzsina Anna


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •