A jövő hétvégén megkezdődnek az ünnepi gyermekprogramok. Hagyományosan vonzó program Mikulás alkalmából a családi vonatozás, amelyre a vasút-üzemeltető társaságok szórakoztató, meglepetésekkel tűzdelt ünnepi programokat, illetve krampuszokkal, manókkal kísért különjáratokat szerveznek, óriási érdeklődés mellett. A vonatozós adventi élmények sora a nagyszakállúval egész jövő hétvégén, illetve december 6-ig tart.

MTI

A tradicionálisnak mondható M2 Télapó expressz idén is kigördül a Nyugati pályaudvarról december első hétvégéjén. A családok, manók kíséretében, ünnepi díszbe öltözött gőzmozdonnyal utazhatnak a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba, hogy ott egy felejthetetlen Mikulás-váró adventi ünnepen vegyenek részt.

A hűvösvölgyi gyermekvasút az idén 21 éve nyújtja Budapest legnépszerűbb téli gyermekprogramját. A jövő héten szombaton és vasárnap a nagyszakállú és segítői, a krampuszok ismét birtokba veszik a Gyermekvasutat, hogy együtt vonatozzanak a kicsikkel közös éneklés és szórakoztató játékok mellett. A gyerekek édességekből összeállított mikuláscsomagot kapnak ajándékba. A vonatok hagyományosan a Hűvösvölgy állomásról indulnak, ahol az érkezőket a krampuszok gyermekprogramokkal és finomságokkal várják.

December 2-án Bécsbe indul az adventi különjárat, a MÁV-Start Mikulás-vonata a Keleti pályaudvarról. Az osztrák fővárosban egyéni kirándulásra és szervezett programokra is van lehetőség, például a híres gasztropiac, a Naschmarkt; a schönbrunni palota vagy az izgalmas tengeri kalandokat nyújtó Tenger háza felkeresésével. A résztvevők ellátogatnak Bécs legnagyobb karácsonyi vásárába is a városháza téren, a Rathauseplatra.

fotó:szeretlekmagyarorszag.hu