Szaporcán, az Ős-Dráva Látogatóközpontban rendezik meg szombaton a magyar pásztorkutyák terelőversenyét, de az eseményen a pásztorélet mindennapjaiból is ízelítőt kaphatnak a látogatók.

MTI

Az egész napos rendezvény keretében a magyar pásztorkutyák a magyar őshonos juhok hajtásában, terelésében versengenek majd. A program alatt nem csak a képzett kutyákra számítanak a szervezők, hiszen mód lesz a juhokat eddig még soha nem látott pásztorkutyák terelési képességének felmérésére is – olvasható az eseményt rendező Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság és a Duna-Tisza Magyar Pásztorkutyás Hagyományőrző és Sport Egyesület közleményében. 

A látogatók a hagyományos pásztorviseleteket és eszközeiket is láthatják majd használat közben, sőt első kézből ismerhetik meg a pásztorélet sokszor nem is olyan könnyű mindennapjait.

A közönséget mindezek mellett Natura2000-es játékokkal, totóval, íjászattal, kisállat simogatóval, természetismereti foglalkozásokkal, valamint helyi termelők és kézművesek bemutatkozásával várják.

Fotó: sportinchaos.blog.hu