Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A mexikói szappanoperák világát idéző Átejtve című  vígjátékot azoknak sem ajánljuk, akik bírták az 1987-es eredeti Overboardot, amit nálunk A vasmacska kölykei címmel mutattak be. Akiket igazán átejtettek, azok maguk a nézők, vígjáték burleszk-szerű jeleneteket még Stan és Pan és a nyugdíjasotthonban élők i s kikérnék maguknak.

PZL- 061.hu

Ezt a burrito illatú romantikus remake vígjátékot az Egyesült Államokban élő több tízmillió spanyol ajkú lakosságnak forgatták, tehát semmi közünk hozzá, leginkább azoknak szól, akik szerepelnek is a filmben, az építkezéseken melózó segédmunkásoknak és az éttermi konyhák szakácsnőinek, akik, mint a filmből megtudjuk, imádják a mexikói sorozatokat. Minő véletlen, a film is a gazdagságot áhító csupaszív hétköznapi hősökről szól, akik négy a négy gyerek mellé négy kerékre is vágynak, de az sem baj, ha a szuper apukának van egy yachtja is. Lehetett volna a film egy salsa szószba mártott Monte Cristo grófja is, hiszen az Átejtve a tökéletes bosszú kivitelezése. A playboy Montenegrót alakító (Eugenio Derbez), aki Mexikó egyik legmenőbb színésze, így érthető, hogy miért erőltették rá ezt a szerepet. Aranyifjúnak nem valami hiteles, sokkal jobban hozza a garázsban, campingágyban alvó melóst, aki az építkezéseken beletölt pumix-szal néhány köbi betont az alapba.

A mexikói milliárdos dandy éppen óvszert keres a viharba került hajóján, amikor is leesik a fedélzetről, és amikor a parton felébred nem emlékszik semmire. Sem a nevére, sem a múltjára. Kate (Anna Faris) a három gyermekét egyedül nevelő takarítónő gondolt egyet, és kiadta magát Montenegro férjének, akin úgy áll bosszút, hogy megmutatja milyen nehéz is a szegény családok élete. Ennyire naiv és buta filmet valószínűleg nem adtak le még a magyar moziforgalmazás történetében, pedig láttunk már aratóversenyekről készült szovjet westerneket is. Persze, Leonardo Montenegro végül nem a visszakapott gazdagságát és a világcég igazgatói székét választja, hanem a csóró családi életet a háromgyerekes Kate oldalán, amit még Speedy Gonzales sem hinné el, akinek alakját Montenegro a fenekére tetováltatta.

https://www.youtube.com/watch?v=YV64NGm5Lk8

És persze az ilyen filmekhez dukál egy hollywoodi híresség is, ő Eva Longoria, akinek minden gesztusa olyan, mintha csak a Született feleségekben látnánk. A vasmacska kölykeiben Goldie Hawn alakította a gazdag örököst és Kurt Russel az asztalost, tehát most felcserélték A koldus és királyfi helyzetet, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy azért az 1987-es film minden csacsiságát megbocsáthatóvá tette Goldie Hawn és Kurt Russel párosa, akik között szikrázott az amúgy is forró levegő, itt viszont finoman szólva sem voltak emlékezetesek az alakítások, kb. a szappanoperák színészi teljesítményei köszöntek vissza. Az Átejtve próbál némi társadalmi dimenziót is adni ennek a klasszikus körúti bohózatokat idéző filmnek, de a bölcsességei olyanok, mint amikor a Szomszédokban Taki bácsi méltatlankodik a benzin árának emelésén.

Átejtve (Overboard)
amerikai romantikus vígjáték, 90 perc
Szereplők: Anna Faris, Eva Longoria, John Hannah, Eugenio Derbez
Rendező: Bob Fisher és Rob Greenberg
Bemutató: 2018. május 31. (Forgalmazó: Fórum Hungary)


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •