A korai, klasszikus Beatricét nemigen láthattuk színes felvételen, egészen mostanáig: két hete a bootleg-gyűjtők Szent Grálját, egy 36 perces, professzionális felvételt tettek közkinccsé a klasszikus Beatrice 1980-as, Kisstadionban adott koncertjéről.

061.hu

A Lángoló Gitárok dobta be a hírt, hogy előkerült egy csaknem teljes, több kamerával készült, jó minőségű videó a Ricse 1980. szeptember 5-ei koncertjéről, amelyet Feróék az Omegával és a LGT-vel közös országos turnéjuk utolsó állomásaként adtak a Kisstadionban. A felvételről még ugyanabban az évben Kisstadion ’80 címmel megjelent egy hivatalos, közös koncertlemez, amelynek 2004-es remaszterizált újrakiadásán már nyolc szám hallható a Beatricétől. Az akkori Nagy Feró-Miklóska Lajos-Lugosi László-Donászy Tibor felállású banda később a buli felvételét koncerteken árusította bootlegként, ha már lemezük nem lehetett. A koncertvideó nem teljes, a bevezető Szignál, valamint a Jerikó a Kislány Boogie hiányzik róla. A felvétel publikálásáért Hunya Lászlót illeti köszönet.

https://www.youtube.com/watch?v=UzDXDcjervk

Képforrás: Fortepan (a felvétel 1980. augusztus 23-án készült az óbudai Hajógyári szigeten, a Fekete bárányok koncerten)