A Trónok harca-rajongók tűkön ülnek, már csak bő két hét van hátra a befejező, 8. évad első részének premierjéig. A végkifejlet megjóslása helyett mi most esztétikai szempontból vesszük górcső alá az óriási népszerűségnek örvendő sorozatot, ami bővelkedik gyönyörű nőkben, így nem is könnyű megalkotni a best of listát. Azért megpróbáljuk: jöjjenek a Trónok harca legdögösebb női!

MM – 061.hu

10. Talisa Maegyr – Oona Chaplin. A tragikus sorsú karaktert, Talisa Maegyrt alakító színésznőről kevesen tudják, hogy nagyon-nagyon híres nagyapával büszkélkedhet. Oona Chaplinnek hívják, innen nem is nehéz kitalálni, kiről van szó. Oona nagyapja a némafilmek egyik legmeghatározóbb alakja, Charlie Chaplin, édesanyja pedig a legendás filmes negyedik házasságának gyümölcse, szintén színésznő Geraldine Chaplin. Az 1986-ban született Oona már fiatalon balett-, salsa- és flamenco órákat vett, 15 évesen pedig ösztöndíjjal bekerült a skót Gordonstoun School dráma tagozatára. Innen egyenes út vezetett a londoni Royal Academy of Dramatic Art falai közé, ahol a színésznő 2007-ben diplomázott. Az HBO 2012-ben szerződtette a Trónok harcába, ahol egy olyan karaktert kellett megformálnia, aki eredetileg nem szerepelt a népszerű fantasy regényekben. A sorozat alkotói az íróval közösen döntöttek úgy, hogy a könyvekben szereplő Jeyne Westerling helyett egy teljesen új romantikus szálat írnak Robb Stark számára. Oona tizenegy epizódban szerepelt, a Vörös Nász számára is végzetesnek bizonyult.

Fotó: gameofthrones.tv.br

9. Shae – Sibel Kekilli. A török származású német színésznő pornósként kezdte, aztán 16 felnőttfilm leforgatása után 2002 meghozta számára az áttörést, megkapta a Fallal szemben című török-német film főszerepét. A mozi sikerét követően Kekkili játékfilmekben és több sorozatban is szerepet kapott, majd 2010-ben a HBO felajánlotta neki Shae szerepét a Trónok harcában. A karakter az első évad utolsó előtti részében bukkant fel, összesen húsz epizódban kapott láthattuk. Ő volt Tyrion szerelme.

Fotó: gameofthronesquote.com

8. Ros – Esmé Bianco. Esmé a Trónok harca három évadjában, összesen tizennégy epizódban alakította az örömlány, Ros karakterét, aki már rögtön az első epizódban meztelenül kényeztette a királyi kompánia tagjaként Winterfellbe érkező Tyriont. Bianco a Trónok harca előtt modellként és kabarészínészként tevékenykedett. Érdekesség, hogy Talisához hasonlóan Ros figurája sem szerepel a regényben, és a sorozatban is csak egyetlen epizódban tűnt volna fel, de Bianco alakítása annyira meggyőző volt, hogy további jeleneteket írattak számára.

Fotó: playbuzz.com

7. Melisandre – Carice van Houten. A Vörös papnő a Trónok harca második évadában tűnt fel először, és ha minden igaz, az utolsóban is szerepelni fog. A holland színésznő 21 évesen kezdte filmes pályafutását a Het Labirynt című sorozatban, számos tévéfilmben és nagyjátékfilmbéli szerepe után pedig hazájának legismertebb színésznőjévé vált. Szerepelt a Valkűrben, amelyben Tom Cruise feleségét játszotta, de láthattuk Clive Owen oldalán a Betolakodókban is. Az HBO 2011-ben válogatta be a Trónok harcába, azóta a széria egyik kulcsszereplőjévé vált, aki komoly eséllyel pályázhatna a Trónok harca legtöbbet meztelenkedő szereplőjének díjára. A színésznő egyébként a popbizniszbe is belekóstolt, 2012-ben See You on the Ice címmel adott ki albumot.

Fotó: inverse.com

 

6. Margaery – Natalie Dormer. A cseppet sem szégyellős angol színésznő a Trónok harca második évadában tűnik fel először, és a hatodikig húzza. Akkor azonban a Tyrelleket Cersei csapdába csalja és egy egész templomot robbant fel, ezzel Margaery és testvére, Loras halálát (is) okozva. Natalie a londoni Webber Douglas Academy of Dramatic Art diákjaként szerzett diplomát, hat hónappal később pedig már szerepet kapott a Heath Ledger főszereplésével készült Casanovában. A színésznő 2007-ben megkapta Anne Boleyn szerepét a Tudorok című történelmi sorozatban, innen pedig egyenes út vezetett a Trónok harcáig. Dormer szerepelt az amerikai Sherlock és Watson-ban és Az éhezők viadalának utolsó két részében is feltűnt.

Fotó: ew.com

5. Ygritte – Rose Leslie. A Trónok harca legvagányabb csaja, Ygritte egy Falon túli vad, aki szerelembe esik Havas Jonnal, ám a vörös szépség és babaarcú választottja fájdalmasan kevés közös időt kap a sorozatban. Ygritte-el az Éjjeli Őrség egyik tagjának nyila végez, Havas Jon karjaiban hal meg a 4. évadban. Utolsó mondata is az, amit megannyiszor ismételgetett Jonnak, amikor az nem értette meg őt: “Nem tudsz te semmit, Havas Jon.” Az életben sokkal jobban alakult kettejük sztorija Kit Harington ugyanis tavaly nyáron feleségül vette Rose Lesliet. 2017 decemberében jegyezték el egymást, és Aberdeenshire-ben mondták ki a boldogító igen, Rose édesapjának kastélyában. A skót színésznő egyébként 2009-ben elnyetre a legjobb színésznőnek járó BAFTA díjat, a Trónok harca mellett feltűnt a Downton Abbey-ben és a Lutherben is.

Fotó: bustle.com

4. Sansa – Sophie Turner. Sansa Stark a Trónok harca első hét évada alatt komoly átalakuláson ment keresztül, igazi túlélő, ahogy teltek az évek és sokasodtak a terhek, úgy lett egyre vagányabb. A Sansát megszemélyesítő Sophie Turner komoly rajongótáborra tett szert nem utolsó sorban bájos külsejének – hamvas bőrének, igéző kék szemeinek – köszönhetően. A hírek szerint a 8. évadban úgy láthatjuk majd Sansát, ahogy eddig még soha: Sophie Turner nemrég nyilatkozott arról, hogy a Mások fenyegetése miatt Sansa új oldaláról mutatkozik be, amelyet az öltözködése is tükrözni fog. A lányt eddig arról ismerték a nézők, hogy hercegnőként, majd politikai vezetőként viselkedett, az utolsó hat rész azonban mindenkit meglephet. “Most viseltem először páncélt a sorozat forgatása alatt. Mindig is vágytam arra, hogy Sansa megmutassa a keményebb oldalát és stílust váltson. A 8. évadban ő lesz Deres harcosa!” – mondta el a 23 éves Turner, aki hozzátette, vastag bőrből készült páncélt visel majd az Éjkirály elleni ütközet miatt. Az 1996-ban született angol színésznőnek a sorozat volt az első nagy dobása, ami meg is hozta neki a világhírnevet, 2016-ban szerepelt az X-Men-sorozatok nyolcadik filmjében (X-Menː Apokalipszis), amelyben Jean Grey-t játszotta. Legközelebb az X-Men: Sötét Főnix című filmben láthatjuk, amelyről jó pár negatív hír látott napvilágot a rosszul sikerült tesztvetítésektől kezdve a premierdátum tologatásáig.

Fotó: mic.com

3. Cersei – Lena Headey. A sorozat legkeményebb nője, egy igazi badass. Rideg, ravasz, szadista és gyönyörű. A Trónok harca egyik legfontosabb karaktere, akit Lena Heady formál meg. A színésznő alakításáért három Emmy- és egy Golden Globe-jelölést is kapott a legjobb női mellékszereplő drámai tévésorozatban kategóriában. Édesanyja és édesapja is brit, ő maga azonban Bermudán született, miután rendőr apja akkoriban ott állomásozott. A későbbi színésznő ötéves volt, amikor a család visszaköltözött Nagy-Britanniába. Tizenhét évesen pár iskolatársával együtt előadott egy darabot, itt figyelt fel rá egy ügynökség, és még abban az évben meg is kapta első filmszerepét a Lápvilágban, ahol olyanokkal játszhatott együtt, mint Jeremy Irons vagy Ethan Hawk. Szélesebb körben csak a kétezres évek közepén vált ismertté a Grimm-mel, majd a 300-zal. A Trónok harca forgatása alatt kétszer volt terhes: először az első évad felvételekor, másodjára az ötödik évad idején. Szemfülesek ki is szúrhatják: az első évadban Cerseit csak mell fölött, asztal mögött, bő ruhákban mutatják. További érdekesség, hogy a sorozat Bronnját játszó Jerome Flynn-nel viszonya volt a sorozat előtt, de a kapcsolatuk olyan csúnyán ért véget, hogy a kezdeti szerződésben kikötötték, hogy soha nem lehet közös jelenetük.

Fotó: bustle.com

2. Missandei – Nathalie Emmanuel. Missandei egy Naath szigetéről származó rabszolga, aki miután Daenerys felszabadítja, leghűségesebb hívévé válik. Nathalie Emmanuel alakítja, aki gyönyörű vonásait francia édesapjának és jamaicai édesanyjának köszönheti. Tízévesen már a West End deszkáin áll, ő formálta meg Nalát Az oroszlánkirályban. Pár éve a vegán életmódot és diétát követi, nem is jön zavarba, ha le kell dobni a textilt a forgatásokon. Az angol színésznőt egyébként még láthattuk a Holloyaks című szappanoperában, mint Sasha Valentine, valamint a Halálos iramban 7. és 8. részében.

Fotó: ign.com

1. Daenarys Targaryen – Emilia Clarke. Ki más lenne az első? Clarke-ot 2015-ben előbb a GQ magazin, majd az Esquire is a Föld legvonzóbb nőjének választotta. A khaleesi, a Sárkányok Anyja, a Hét Királyság jog szerinti trónörököse fehér fürtjeivel, vastag, érzéki ajkaival nem csak Khal Drogót, Daario Naharist, Ser Jonast és Jon Snowt igézte meg, hanem férfi nézők millióit is. Emilia Clarke a napokban azért került a lapokba, mert hosszú évek után most először beszélt arról, hogy 2011-ben koponyaűri vérzése volt, amibe majdnem belehalt. Rettegve csinálta végig a sorozat 2. évadát – most ő az agyvérzés utáni rehabilitáció kampányarca. Az interjúiban mindig mosolygós és folyton bolondozó Emilia Clarke ezúttal egy nagyon komoly témáról beszélt a többmilliós rajongótáborának az Instagram-oldalán. Ő lett a Same You Charity kampányarca, ami arra igyekszik felhívni a figyelmet, hogy a sztrók, az agyi érkatasztrófa és a központi idegrendszer többi súlyos betegsége esetén nemcsak az menthet életeket, ha időben felismerik a tüneteket, hanem a beteg rehabilitációja is legalább ugyanilyen fontos dolog.

Fotó: selipan.com

Friss hír, hogy a nyolcadik évad forgatásáról kétórás dokumentumfilm készül, amit május 27-től lehet majd megnézni. A brit filmes, Jeanie Finlay egy éven át követte nyomon a Trónok harca forgatását, és eddig ismeretlen információkhoz is hozzájutott. A dokumentumfilm amellett, hogy bepillantást enged a kulisszák mögé, egy vicces, szívszorító történetet mesél el, ami arról szól, hogyan készül egy új világ, aminek végül mindenkinek búcsút kell mondania. A film azt is bemutatja, hogyan küzdött meg a stáb minden tagja az extrém időjárási körülményekkel és a szűk határidőkkel.