Több mint egymilliárdos fejlesztési program keretében felújították Kisújszállás városközpontját, amelyet pénteken adtak át.

MTI

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, a térség országgyűlési képviselője a beruházás-sorozat projektzáró rendezvényén elmondta: a centrum legjelentősebb épületeinek és létesítményeinek megújulásával Kisújszállás alföldi műemlékvárossá vált Kiemelte, hogy a fejlesztés utolsó fázisában elkészült Vigadó míves épülete a város dísze. Ennek helyreállítása is bizonyítja, hogy Kisújszállás továbbviszi az elődök munkáját és képes gyarapítani az általuk teremtett értékeket – mondta.

Kecze István polgármester arról beszélt, hogy az 1912-ben felavatott épület megújulásával befejeződött az összességében több mint 1 milliárd forintból megvalósult, két éven át tartó, három szakaszból álló belváros felújítási program. A 840 millió forintos uniós és állami támogatással, több mint 1 milliárd forintból megvalósult fejlesztés részeként Kisújszálláson megújult a több mint 100 éves városháza, az azt körülvevő park, a Kálvin Park és a Piaccsarnok.

A Vigadó épületének felújításával létrejött a Vigadó Kulturális Központ, melyben a régi helyiségek mellett kávézó, mozi és bowling pálya is helyet kapott. A beruházás-sorozat közvetlenül 4 új munkahelyet is teremtett és gazdaságélénkítő hatásaként további, elsősorban a turisztikai területen megvalósuló foglalkoztatás bővítést is remélnek tőle a város vezetői.     A rendezvényen a Debreceni Csokonai Nemzeti Színház díszelőadását is bemutatták Csikos Sándor Jászai-díjas érdemes művész rendezésében.

MTI Fotó: Mészáros János