Augusztus végéig tizenkét vasárnapon át a szinkron műfajjal ismerkedhet meg jobban a közönség a Szinkron Nights elnevezésű rendezvényen, amelynek a budapesti Morrisons2 ad otthont.

MTI

Az első Szinkron Színház a Karinthy Színházban 2015 őszén mutatkozott be a Magyar Szinkron megalapításának 80. évfordulóján. Azóta a sorozat számos előadást ért meg, idén nyáron pedig egy teljesen új környezetben folytatja a magyar szinkron népszerűsítését – közölte a rendezvényt szervező Szinkronikum Egyesület.

Az előadássorozat célja, hogy egy interaktív este keretében bemutassa a szinkron műfaját a közönségnek, akik maguk is bekapcsolódhatnak és a hangjukat adhatják egy-egy jelenethez. A szervezők ezen kívül többek között kvízjátékokkal, nyelvtörőkkel és izgalmas feladatokkal, majd kötetlen beszélgetéssekkel is várják az érdeklődőket. Az estek során nemcsak színészek, hanem fordítók, szinkronrendezők is bemutatkoznak, illetve megmutatják a közkedvelt sorozatok, filmek szinkronjainak kulisszatitkait is.

A rendezvény estjein mások mellett fellép Kiss Virág színésznő, szinkronrendező, Dányi Krisztián, Spilák Klára, Elek Ferenc, Seszták Szabolcs, Moser Károly, Zámbori Soma és Czető Zsanett színművészek, Boros Karina fordító, Majoros Eszter szinkronrendező, Földi Tamás, szinkronrendező, színész és Vajda Evelin fordító is. A fellépők névsora folyamatosan bővül.

fotó: origo.hu