Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Nagyszabású szimfonikus hangversenyt rendez júniusban az Európai Orvosok Zenekara (European Doctors Orchestra). A koncert teljes bevételét a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztálya javára fordítják.

061.hu

A több mint 80 fős, öt magyar orvosból is álló szimfonikus zenekar június 12-én ad koncertet Budapesten a Liszt Ferenc Zeneakadémián, ahol előadják Debussy Egy Faun délutánja című ismert zenekölteményét, valamint Bartók és Brahms művei, az I. Hegedűverseny és a IV. Szimfónia is felcsendülnek. A befolyt összeget teljes egészében a Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Ifjúsági Pszichiátriai Osztálya javára fordítják.

„Ifjúsági pszichiátriai osztályunkon a  legsúlyosabb mentális betegségekkel küzdő fiatalokat kezeljük, egy légtérben azonban nem tudjuk a különböző problémákkal érkezett betegeket hatékonyan ellátni. Pár héttel azután, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy új épületre van szükségünk, eljutott hozzánk Dr. Resch Béla felajánlása és a jótékonysági koncert lehetősége. Bízunk abban, hogy hamarosan elkülönítve fogjuk tudni kezelni például a drogos vagy akár a bűnelkövető fiatalokat a többi beteg gyerektől, akiknek szintén szüksége van az ápolásra – mondta Dr. Sófi Gyula, a Heim Pál Gyermekkórház Ifjúsági Pszichiátriai Osztály vezetője. „A magyar egészségügyben jelenleg ilyen felajánlások bárhol elférnének, de talán a gyermekegészségügy az a terület, ahol a leghatékonyabban fel tudják használni  a koncertből befolyt összeget” – emelte ki a jótékonysági hangverseny beharangozó sajtótájékoztatóján Dr. Resch Béla, a koncert főszervezője.

2004 őszén egy magyar származású, jelenleg Ausztráliában működő plasztikai sebész, Dr. Pohl Miklós, ötletéből és munkájából indult el a szerveződés, amelynek célja, hogy Európa-szerte támogassa a gyermekegészségügyet és népszerűsítse a komolyzenét is. Minden évben kétszer koncerteznek a kontinens különböző országaiban, bevételüket mindig a helyi gyermekegészségügy támogatására ajánlják fel. A júniusi nagy eseményen a zenészeket Christopher Morris Whiting fogja vezényelni, szólistaként fellép Kokas Katalin, Liszt Ferenc-díjas magyar hegedű- és brácsaművész.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •