Nem süllyedt el az A38 hajó az érdeklődő tömeg súlya alatt csütörtökön az első magyar színházi rockfesztiválon. Standing Ovation nevet viselő mini seregszemlén a magyar független színházi társulatok művészei mutatták meg, mire jutnak próza nélkül.

VIG GYURI-  Nullahategy

Az este zenei műsorát indító Budakeszin működő Kompánia Színházi Társulat tagjaiból verbuválódott Angara Project a nép- illetve világzene és a dzsessz világából meríti motívumait. Profik, izgalmasak, szépen zenélnek és énekelnek. Utánuk Hámori Gabi következett. Az Amerikában és Németországban kalandozó színésznő egyszemélyes független társulatként a pop műfajban is kísérletezik. A fesztiválon első önálló lemezéről játszott néhány számot, és szokásához híven nagyon szép volt.  A  Nem örmény népzenei című albumot Poniklo Imrével, az Amber Smith és a Poster Boy frontemberével készítették. A hajó gyomrában elhangzottak alapján van jövője a formációnak.

A  HOPPart Társulat tagjai Ascher Tamás és Novák Eszter színművészetis osztályából kerültek ki, ők voltak a Színház- és Filmművészeti Egyetem első zenés színész-osztályának hallgatói. Képzett hangszeres zenészek, akik egyben profi prózai színészek is. Vendégük ez alkalommal  Péterfy Bori, a Nemzeti Színház volt színésznője és népszerű popsztár volt, akivel megmutatták, hogy a Vámpír acapella is táncolható.

A Szakértők zenekar eredetileg Kaposváron alakult, és a Mohácsi János rendezésében megvalósult Csak egy szögben játszott először. A Kovács Márton vezette társulat muzsikájában keveredik a népzene, dzsessz, szving, kuplé, sanzon, hangulatteremtő aláfestőzene, torokénekes world music és még sok minden. Ahogy Mohácsi János fogalmaz: igazi “hungarikum hangáradat” és óriási buli!

A Bekvart  zenekar  “A színész az új rocksztár!” felkiáltással csajozós rockot játszik a Trabanttól az Európa Kiadón át a saját számokig. Pörgős, bulis rock and roll, ahogy kell.

Vezető kép: socfest.hu