Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Vannak előadók, akiknek nemcsak a farmering áll jól, hanem olyan öltözék is, mint a nemzeti zászló. A Train-nek a sávokra osztott, csillagos amcsi lobogó, míg Rag’N’Bone Man-nek a Union Jack.

PZL – 061.hu

Mert bizony a zászló öltöztet, nem véletlenül mondta a nagy költőnk, hogy nemcsak bot és vászon. Az amerikai lobogó jól áll a Train-nek, igaz, ők hozzágondoltak még egy bomba bikinis csajt és egy hajót is – legalább is ezt látjuk az album borítóján. Rag’N’Bone Man-nél csak a nyers erő és a finom érzelmek maradtak, és a szakáll, de ő is remekül érzi magát a bőrében. És hogy hová navigálja ezt a bizonyos hajót (vonatot?) a háromszoros Grammy-díj győztes, San Franciscó-i Train A Girl A Bottle A Boat című albumával?

Egy napfényes tájra, ahol megfér egymás mellett a soft-rock hagyományból táplálkozó slágerpop és a countryt idéző folkos tánczene. És hogy hiányzik-e az alapító gitáros, Jimmy Stafford? Igen, nagyon. Az album bár ígéretesen slágeres (ott van például a Play That Song is), de valahogy a gitár határozottsága hiányzik a dalokból, néha olyan érzésünk van, mintha a Maroon 5-ot hallanánk, a lemez több dalának is van némi funky-s lüktetése. Viszont jó hír, hogy ezzel a lemezzel a számos tagcserén átesett zenekar még Magyarországon is befuthat… Lassan elveszítette amerikai ízeit, nem csoda, hogy az itthon korábban „tájidegen” formáció Play That Songja már 6. a MAHASZ rádiós Top 40-es listáján.


Nagy érzelmek mozdulnak meg brit dalszerző, énekes Rag’n’Bone Man Human című albumán is, a refrének olyan erőteljesek, mintha csak musical betétdalokat hallgatnánk, ugyanakkor Rory Graham, alias Rag’n’Bone Man olyan erőteljesen balladisztikus hangsúlyokkal énekli meg az igazságokat, hogy nem lehet nem figyelni erre a jellegzetes orgánumra. Az album zavarba ejtően hatásos, erős érzelmi és hangulatváltások, kórusok, fülbemászó melódiák vetésforgója után mondhatjuk azt, hogy Rag’n’Bone Man bárkit a vaskos ujjai köré teker, ugyanakkor a belepakolt zenei megoldások már szerényebbek, inkább a kiváló produceri munka az, ami megemeli Rag’n’Bone Man érzelemittas, néha az Everlast hiphop balladáit is megidéző műsorát.

Train
A Girl A Bottle A Boat
Sony
11 szám 45 perc

Rag’n’Bone Man
Human
Sony
14 szám 65 perc


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •