A piac valódi közösségi tér, évezredek óta az emberi találkozások, a kölcsönös megelégedés ünnepe; egy hely, ahol mindenki nyer és ahol mindenkinek helye van.

SZABÓ FRUZSINA ANNA- Nullahategy

A Piacok Napja igazán különleges megmozdulás, ami egyszerre képviseli a közösségi gondolkodás, a fenntarthatóság és a befogadó társadalom üzenetét.  A Nem Adom Fel Alapítvány főszervezésében útjára indított Piacok Napja része a Kezdjetek Szeretni programnak, aminek alapvető célja, hogy előtérbe helyezze és megerősítse emberi kapcsolatainkat, változtassunk fogyasztási szokásainkon, tegyünk a társadalmi és környezeti fenntarthatóságért és vegyük észre magunk és mások értékeit. A programsorozat a társadalom hátrányos helyzetű csoportjainak, elsősorban a fogyatékos embereknek teremt lehetőséget értékeik kibontakoztatására.

A rendezvény egyben jótékonysági esemény is. A szervezők, az árusok és a vásárlók is többféle formában támogathatják a fogyatékos emberek társadalmi integrációját. A befolyt összeget az ősszel megnyíló, első, budapesti fogyatékos emberek közreműködésével működtetett, integrált kávézó és közösségi tér kialakítására fordítja a Nem Adom Fel Alapítvány.

A rendezvény szakmai partnerei:  WAMP – the hungarian design market,  Gardrób Közösségi Vásár,  Antik PLACC – Budapest Antique and Design Market,  Nagy Budapesti Kultúrzsibi

A videót és a fotót készítette: Szabó Fruzsina Anna és Dohi Gabriella