Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Abban nem vagyunk biztosak, hogy Madonna új lemeze, a Rebel Heart lenne a party kultúra szent grálja, de azt kijelenthetjük: nagyon is korrekt munka. Olyan partykellék, amit nem kell megkevernie a DJ-knek, készen kapod, mint a három az egyben kávéport, amiben cukor és tejpor is van, és ha felrázod a zacskót, még tejhab is lesz a tetején.

P.Z. – nullahtegy

Madonna-Rebel-Heart-Super-Deluxe-Sticker-2015-1000x1000De ettől még tényleg korrekt album, kb. a Ray Of Light utáni Music  színvonalát hozza, tehát az elmúlt 15 év legjobb Madonna-lemeze… Nem egy afféle DJ-szett, megírt dalokat tartalmaz, amelyeknek van eleje és vége, a Devil Pray és a Ghosttown rádióbarát slágerek, a surmó party-animalos LMFO-érzés is csak nyomokban fedezhető fel, de akkor nagyon. Érthetetlen, hogy az 57 éves Madonnának miért kell olyan szöveggel, zsibbasztani az agyunkat, hogy hé ribanc, én vagyok Mádáná.

A Rebel Heart hátsó borítójában egy kitépett szívet látunk, ennek a szívnek a ritmusa most nem a diszkóbachanáliák bpm számát hozza, sokkal több benne az érzelem, mint a korábbi albumokban, még akkor is, ha az egyik borítófotón a művésznő szájában egy aranyozott szadó-mazó bigyót látunk, ami egészen sajátos értelmezése a romantikának. Hallunk itt gitárt, akusztikus hangzású dobot, és ha bátrabb lett volna a producer csapat, akkor mellőzte volna azokat a védjegyértékű effekteket, amelyet tömény dózisban kapunk a MTV VMA-s díjátadókon. Szóval, az album ügyenesen egyensúlyoz a mainstream pop és a party underground között, már nem trendteremtő, de alkalmas arra, hogy visszahelyezze régi rangjába a Madonna brandet.

Nemcsak a felütés remek (Living For Love, Devil Pray, Ghosttown), de a zárlat is, a Wast All Over Me hipnotikus erejű lírája is emlékezetes produkció. Emlekszem, amikor 1996 nyarán Budapesten forgatták az Evitát, a fodrászüzletek kirakataiba Madonna posztereket ragasztottak ki a fodrásztanulók, hogy ezzel köszöntsék a fővárosba érkező énekesnőt. Ezek a fodrászkisassszonyok mára érett asszonyok lettek, akik annak idején a Like A Virgin hallgatása közben cigiztek először, a Papa Don’t Preach-re csókolóztak, majd a La Isla Bonitára veszítették el a szüzességüket, és most a Wash All Over Me-re újra megtalálták. Ha az ártatlanságukat nem is, de az ifjúságukat igen.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •