Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A nu-metálból startoló Distrurbed már egy ideje rendezte a viszonyát a metállal,  Live At The Red Rocks című albuma olyan színvonalon szólal meg élőben, olyan vastagon, olyan dinamikával, ami minden bizonnyal etalon-albummá teszi a Red Rocks amfiteátrumában adott koncertet. A CRX nevű fiatal Los Angeles-i zenekar pedig most próbál kereskedelmi sikert aratni a megszelídített a stoner-rockból. Hajrá.

PZL – 061.hu

A többszörös platinalemezes Disturbed nagyon helyesen úgy gondolta, hogy dokumentálja a tavaly augusztusi showját, ahol úgy szólalt meg a zenekar, mintha a múzsájuk nem is a saját démonaik lettek volna, hanem egy atomóra. Ráadásul az album az elmúlt húsz év slágereire fókuszál. Ilyen az, amikor az atmoszférikus erőtérben szétrobbannak a brutális, mégis melodikus gitártémák, ilyen a tökéletesre fejlesztett modern metálsound, ami inkább a hagyománnyal dialogizál, mintsem valami öncélú produceri vízióval.

A Disturbed 16 száma alapvetően az aktuális Immortalized albumot promózza, hallhatjuk persze a kissé hatásvadász The Sound Of Silece-et is,és persze az egész album egy best of lemez is egyben. Ott van a Ten Thousand Fists, a The Game, a Down With The Sickness, az Inside the Fire, az Indestructible… A lemez jó példa arra, hogyan kell túlélni a nu-metal látványkonyháját, felvállalni a melodikus dalszerzői hagyományt és beindítani a metál egyik legjobb ritmusszekciójával egy ősrobbanást.

Az a helyzet, hogy az amerikai CRX nevű zenekar sokkal jobb annál, mint ami kiderül a Ways To Fake It című, némileg a glam rock örökségét froclizó dalból, hiszen ott van a második Broken Bones című számuk, amit megirigyelhetne akár a QOTSA is. (Persze, az anyag producere Josh Homme.) Van itt minden, Cheap Trick, Black Keyes, Elvis Costello, Queens Of The Stone Age, szóval, a fiúk hozott anyagból dolgoznak, az album összes arculati elemét láthattuk már olyan válogatás lemezeken is, amelyeket kilóra adnak a Tescóban, viszont Nick Valensi énekes és gitáros zenekara olyan ügyesen rakta fel ezt a rock geget, hogy érvényes, egyéni mutatvány lett a végeredmény. A borítón látható tigrisfejű rocker kihalás szélén álló lény, egyszer nagyot fog harapni, addig viszont megérdemel néhány simogatást.

 

Disturbed
Live At Red Rocks
Warner
16 szám 60 perc

CRX
New Skin
Sony
10 szám 45 perc

 


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •