Csütörtökön egy jótékonysági est keretében mutatják be Somossy Barbara Szokolay Balázs Liszt Ferenc-díjas zongoraművészről készített kisjátékfilmjét az Uránia Nemzeti Filmszínházban. Az esten a régóta gyógyíthatatlan betegséggel küzdő művész kezeléséhez járulhatnak hozzá adományokkal.

061.hu

Szokolay Balázs a Budapesti és a Weimari Zeneakadémia professzora, a hazai és nemzetközi koncerttermek ünnepelt művésze, súlyos, gyógyíthatatlan betegséggel küzd. Mindennapos harca, 24 órás otthoni ápolása, kezelései és gyógyszerei, vagyis életének meghosszabbítása rendkívül magas anyagi erőforrásokat igényel nap mint nap.

“Fájdalmas, igaz történetről van szó, amelynek az életben Szokolay Balázs Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a főszereplője. Az ő tiszteletére készítettem ezt a filmet, aki a világ legnagyobb koncerttermeiben varázsolt telt házas esteket, és édesapja, Szokolay Sándor zeneszerző örökségéhez hűen elképesztő virtuóz volt a színpadon” – fogalmazott filmjével kapcsolatban Somossy Barbara a Kultura.hu-nak, hozzátéve, elsősorban nem a művészt, hanem az embert szerette volna bemutatni, aki végigküzd egy ilyen utat, majd eljut oda, hogy megbékél a sorsával, mert élteti a zene. 

A Szólóval a rendező az összetartás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, mert nem csak a reflektorfényben kell fürdőzni egy művész mellett, azt is észre kell venni, ha segítségre szorul. Ezért is döntöttek úgy, hogy a film bemutatója egyben egy jótékonysági esemény is lesz, ami lehetőséget ad a valós segítségnyújtásra.

“Szeretném hinni, hogy a film talán erőt adhat a mindennapokban mindazoknak, akik megnézik” – fogalmazott Somossy Barbara.

Amennyiben úgy érzi, hogy szeretne segíteni ebben a nehéz küzdelemben, azt itt teheti meg:
Szokolay Balázs: UniCredit – 10918001-55555555-55555555 Közlemény: Szokolay Balázs kezelésére