Zombik szállnak meg egy éjszakára egy kisvárost, hogy minél több embert tegyenek élőhalottá – nagyjából ez a lényege annak a Survival Zombie nevű játéknak, amelyet évente több spanyol településen is megrendeznek ezrek részvételével.

MTI

imagesA szervezők már most gőzerővel készülnek a következő, június végi játékra, amely a Spanyolország középső részén található Olias del Rey utcáin zajlik majd. A játék internetes oldalán közzétett tájékoztató szerint csak erre az egy eseményre 3 ezer embert várnak. Lehet jelentkezni zombinak és túlélőnek is, az utóbbi a drágább: 60 euróba kerül (18 ezer forint) a jegy. Aki élőhalottként akar játszani, annak 20 eurót (6 ezer forint) kell fizetnie.

A játék úgy zajlik, hogy a rémisztőre maszkírozott zombik este 11 órakor elkezdik üldözni a többieket a városka utcáin, és akit elkapnak, az maga is zombivá válik; a szervezők őt is kifestik és csatlakozik az üldözőkhöz. A településről csak egyetlen útvonalon lehet kimenekülni, amelyet nyomok segítenek megtalálni, ezeket kell észrevennie annak, aki túlélőként akarja befejezni a játékot, erre 8-9 órája van. Spanyolországban a The Walking Dead című sorozat hatására az elmúlt években nagyon népszerűvé váltak az ilyen rendezvények. Áprilisban Pilar de la Horadada, májusban La Manga del Mar Menor fogadta be a zombikat, júliusban pedig Sestaóban lesz zombis szerepjáték. Ezen kívül a dél-európai országban minden évben több zombifelvonulást is tartanak, ahol előhalottnak maszkírozva ijesztgetnek a résztvevők.