Majdnem tíz éve alakult a Bonus Track Band, hogy a rocktörténet legfontosabb állomásait érintve, az elmúlt évtizedek világslágereiből szemezgetve megpróbálja áthidalni a generációk közötti szakadékokat. Olyan “halhatatlanokkal” dolgoznak, mint Janis Joplin Piece of My Heart-ja, Chris Isaak Wicked Game-je, Nancy Sinatra These Boots Are Made For Walkin’-ja vagy Lenny Kravitz Are You Gonna Go My Way-je. Ilyen slágerekkel mellélőni szinte lehetetlen, a dalok legfeljebb a tálalással sérülhetnek. A profi zenészekkel megtámogatott csapat és a színészekből rocksztárrá vedlett vendégelőadók viszont többé-kevésbé megugrották a lécet. Hétfő este a Like a Rolling Stone koncerten jártunk.

MM- 061.hu

A produkció az elmúlt időszakban a pécsi Kodály Központban és az Ördögkatlan Fesztiválon is nagy sikert aratott, most egy év után tért vissza a MOMKult színpadára. Az éneklő színészcsapatot ezúttal Gryllus Dorka, Simon Kornél, Jordán Adél, Trokán Nóra és Törőcsik Franciska alkotta, és az estén egy profi énekesnő, Zséda is bizonyított. Hogy mit, arra később visszatérünk.

Simon Kornél

Ez a szakmájuk, más bőrébe bújni, gondolhatnánk, mégis az az érzésünk, hogy a színpadi drukk egyelőre ismeretlen formáját tapasztalja a funky, rock, vagy akár jazz világába repülő színészbrigád. Persze, még nehezebb úgy, ha nem ülő, hanem álló, ráadásul elég foghíjas közönség fogadja őket. Az egyik kertévés éneklős műsorban korábban már bizonyító Trokán Nóra hamar rá is világított, stage diving itt bizony nem lesz, vagy ha igen, komoly sérülésekkel fog járni. A fátyolos hangú színésznő könnyedén vette az akadályokat, és ha olykor el is csúsztak a hangok, kifejezetten élvezhető és energikus előadást nyújtott. A fellépő színésznők közül Törőcsik Franciska okozta a legnagyobb meglepetést: először a Play the Funky Music White Boy funky örökzöldet tette oda magabiztosan, majd egy jazz klasszikust, a Spooky-t énekelte el tisztán, hibátlanul. Gryllus Dorka a Time after time-mal próbálkozott több-kevesebb sikerrel, Jordán Adél pedig a Hit the Road Jack-et és Nancy Sinatrától a These Boots Are Made For Walkin’-t adta elő stílusosan, csizmában. Adél egyszer azt nyilatkozta, hogy ufónak érzi magát a színházon kívül, ezúton szeretnénk megnyugtatni, hogy habár túl messze nem merészkedett a színháztól, de énekesnőként is szuperül teljesít.

Trokán Nóra, Suga János és Gryllus Dorka

Ha ez egy pontozós műsor lenne, a tíz pontot szinte biztos, hogy Simon Kornél vinné el, aki lassan elgondolkodhat a pályamódosításon. Olyan őserővel és zsigerből tolta el a You Really Got Me-t, és aztán a többi választott dalát is, hogy egyedüliként kapta meg az este folyamán a vissza-tapsot. Laza és intuitív, igazi rocksztár-alapanyag. Csak úgy, mint Chris Mattheisen, aki a lágyabb, kifinomultabb vonalat hozza, a Chris Isaac-parafrázisa lehengerlő volt. Egyébként sem sokszor látunk pengetővel a kezében vezérigazgatót (Chris Mattheisen amerikai-magyar üzletember, a Brain Bar európai jövőfesztivált jegyző Brain Bar Kft. résztulajdonosa, korábban a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója volt – a szerk.), egészen szürreális élmény volt.

Ahogyan Zséda Guns ‘n Roses átirata is. De míg Mattheisennek jól állt Chris Isaak, Zsédának beletört a bicskája a Sweet Child O’ Mine-ba. A hangszíne eleve összeegyeztethetetlen a rock and rollal, és látszott is rajta, kicsit sem érzi magát otthon ebben a szerepben. Az este végén nem maradhatott el a minden idők legjobb rockdalának megszavazott ikonikus Bob Dylan szerzemény, a Like a Rolling Stone sem, amikor is az összes fellépő színpadra vonult. Végül pedig az LGT Embertelen dalával zártak. A színészcsapat teljes, a közönség félgőzzel vitte végig az estét, reméljük lesz még ilyen. Ha már sztárbőrbe bújunk, inkább így, mint egy zenés show-műsorban.

Törőcsik Franciska

A csapatban két profi zenész, Giret Gábor (gitár; Jamie & Robi Band, Kowalsky meg a Vega, R-GO) és Kottler Ákos (dob; Jamie Winchester, Balkan Fanatik, B the First) mellett a hobbizenész Fényes Gábor (basszusgitár) és Hudák Imre (gitár) játszik, kiegészülve a hazai nagyvállalatok topmenedzsereként ismertté vált Suga Jánossal (ének) és Chris Mattheisennel (gitár, ének).

Fotók: GetCloser Concerts