Nyilatkozatot adott ki a Vígszínház több elszerződött társulati tagja azok után, hogy a 24.hu-nak többen is arról beszéltek, hogy a Vígszínház igazgatójának, Eszenyi Enikőnek a viselkedése beteges légkört eredményezett az intézményben. A színház több korábbi alkalmazottja pánikrohamról, nyilvános megalázásról és verbális erőszakról beszélt.

Hozzájuk csatlakozott most több volt kollégájuk, akik a Színház.online-on megjelent nyilatkozatukban kijelentik: a jelenleg regnáló igazgató, Eszenyi Enikő által gyakorolt verbális erőszak és agresszív vezetői kommunikációja hozzájárult ahhoz, hogy felbontsuk a szerződésünket a Vígszínházzal.

Azt írják, a levelet azért hozzák most nyilvánsoságra, mert „a Vígszínházban nem állt rendelkezésünkre olyan intézményi fórum, ahol a személyes tapasztalatainkat, panaszainkat kivizsgálták volna”. Egyúttal kiállnak a tapasztalataikról nyilatkozók Néder Panni színházrendező és Fenyvesi Lili filmrendező-rendezőasszisztens mellett.

„Fontosnak tartjuk a prevenciót, és szolidaritást vállalunk minden jelenleg is ott dolgozó kollégával, aki a hatalommal való visszaélés áldozata” – írják.

Az aláírók pedig a következők:

Bata Éva,

Harkányi Endre,

Herczeg Adrienn,

Hevér Gábor,

Járó Zsuzsa,

Kerekes József,

Kovács Patrícia,

Lengyel Tamás,

Mészáros Máté,

Molnár Áron,

Péter Kata,

Réti Adrienn,

Stohl András,

Telekes Péter,

Tornyi Ildikó

Vezeto kép: Horváth Péter Gyula