Az HBO hivatalosan is berendelte a kultszéria előzménysorozatának pilotját. Amit már most tudni lehet, hogy a történet időben több ezer évvel a mostani események előtt játszódik, írója pedig az a Jane Goldman, aki a Kick-Ass-t, két X-Men-filmet és a két Kingsman-filmet is írta, segítőtársa pedig George R.R. Martin, a Trónok harca alapjául szolgáló regényfolyam alkotója.

061.hu

A Variety szerint az HBO öt testvérsorozaton, spin-offon ügyködik a háttérben legalább egy éve, és ma leadott egy megrendelést egy pilotra. Ehhez már össze kell állítani egy legalább 100-200 fős stábot, toborozni kell színészeket, heteken át kell forgatni, azaz tényleg megmozdult valami.

Az első befutó Jane Goldman írónő, az ő sztorija és forgatókönyve tetszett annyira az HBO vezetőinek, hogy megnéznék képernyőn is. A mostani gárdára ne számítsunk benne, nem lesz se Daenerys, se Havas Jon, ugyanis száz évvel az általunk olvasott-látott események előtt zajlik a sztori.

A Trónok harca utolsó évadát 2019 nyarára várják a tévés szaklapok, előbb aligha jön ki vele az HBO. Nyilvánvaló, hogy a cég legnépszerűbb (és általában, minden idők egyik legkedveltebb) sorozatának vége után kell valami, amely ugyanabban az univerzumban játszódik, és izgalomban tartja a fantasy-rajongók mellett azokat, akik odavoltak Cersei-ért, Jaime-ért és a többi karakterért.