Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Van már programja az év utolsó napjára? Ha egyelőre nincs kedve bulizni, tudunk néhány filmet, amelyeket végignézve garantáltan party hangulatba kerül. Ha a csendes szilveszterezés mellett dönt, ezekkel a mozikkal, akár a karosszékben ülve is a legdurvább partikon érezheti magát. Legyen az eszeveszett legénybúcsú, hormonviharos suli-buli, csillapíthatatlan diszkóláz vagy egy romantikus házibuli, a filmek mindenre kínálnak megoldást. Jöjjön hét igazi party mozi!

LEIRER TÍMEA- 061.hu

1.Másnaposok

Ha partiról beszélünk, a Másnaposok mindenképp a csúcsok csúcsán emlegetendő. Ráadásul úgy került ide, hogy maga a party valójában csak a filmek végén, néhány polaroid képen jelenik meg a vásznon. A kifinomultnak nem nevezhető poénokkal tarkított “after sztori” azonban sejteti: itt bizony súlyos, agyeldobós legénybúcsú volt. Az eddig három részt megért mozisiker első  filmje 2009-ben debütált, azóta is a trilógia legkedveltebb darabja. Tyson, tigris, baba, sztriptíz, Las Vegas… ezt kell megnéznie annak, aki kockázat nélkül szeretne bulizni szilveszterkor.

2.Amerikai Pite

A Pite-széria epizódjai, közülük is főleg az 1999-es első részt talán a legnépszerűbb tinivígjáték és egyben a legismertebb bulizós film a világon. A mozinak köszönhetően új értelmet nyert sütemény mára többmilliós rajongótáborral rendelkezik. Bár a sztori alapgondolata nem kifejezetten a buli körül forog, Stifler és társai mindent megtesznek a hangulatért és hozzák a kőkemény poénokat. A sorozat bármely része bátran ajánljuk egy (vagy több) sör mellé szilveszterre, főleg, ha valaki jól bírja az altesti humort. A valódi pitét viszont egy darabig garantáltan visszautasítja majd.

3.Cool túra

Ez 2000-ben bemutatott film mára már igazi klasszikusnak számít a bulista mozik kategóriájában. A Cool túra ugyan eltér a partyzós filmektől, itt ugyanis nem egy konkrét buli áll a történet középpontjában, hanem az egész mozi egy végtelenített buli, pár haver közös kalandja egy elkeveredett videokazetta miatt. A sztori főhőse, Josh ugyanis videóra vette egy röpke pásztoróráját, amit véletlenül élete szerelmének címezve adott postára. Valahogy utol kell érni a bűnjelet, mielőtt mindent végleg elront. Összeszed két havert, és még egy srácot, aki nem igazán lelkes, viszont neki van kocsija és nekivágnak egy húzós, 1800 mérföldes túrának, hogy megmentsék az életre szóló románcot. Az óhatatlan veszteségek listája útközben egyre csak gyarapodik… Felrobbant autó, ellopott busz, elvesztett szüzesség, egy bolond Viagra árus, egy lelkileg kikészített piton… Ezen a filmen is sokat lehet röhögni, bár nem árt hozzá félretenni a szociális érzékenységünket és feledni az empátiát.

4.Projekt X

A 2012-ben megjelent Projekt X maga a száz százalékos buli. Ez tulajdonképpen nem is party-film, hanem maga a nagybetűs “PARTY”. Van ugyan sztorija (három végzős gimnazista elhatározza, hogy megszervezi a város legnagyobb buliját), de nem ez a lényeg.  A filmben remek zenék szólnak, a jeleneteket pedig igazi bulikban vették fel.  Aki megnézi,  már az első tíz perc után úgy érezheti, ő is ott van a sörben tocsogó őrült partin, ahol szexi lányok riszálják magukat. 

5.Diszkópatkányok

A Butabi fivérek sztorija egy igazi klasszikus buli film, mémek, szlengek, szálló igék ihletője. Az 1998-ban Chris Kattan és Will Ferrel főszereplésével moziba kerülő mozi egy testvérpárról szól, Doug és Steve Butabi-ról, akik több csillogásra vágynak, mint amit a helyi diszkó megadhat nekik. Egy véletlen folytán találkoznak példaképükkel, Richard Griecóval, akinek kapóra jön a két lúzer, mert így elkerülhet egy rendőrségi ügyet. Beviszi a srácokat a tutiba, a földi diszkóparadicsomba. A két srác végre azt érezheti, hogy van értelme élni, és hogy betörtek az elitbe. A film mára igazi klasszikus, a kilencvenes évek felejthetőnek hitt diszkó slágereivel.

6.Legénybúcsú

A ma már Oscar-díjas, de akkor még kezdő színész Tom Hanks főszereplésével készült vígjáték 1984 egyik nagy slágere volt, és bár ódivatúak a ruhák és mára már porosak a szlengek, de a film ma is fergeteges.  A film sztorija szerint  Rick Gassko (Tom Hanks), a buszsofőr, élete legboldogabb napjára készül: elveszi szerelmét, akinek tehetős, sznob szülei nincsenek oda jövendőbeli vejükért. Rick hagyománytisztelő ember, és mivel nincs esküvő legénybúcsú nélkül, beleegyezik abba, hogy legjobb barátai megszervezzék az utolsó nagy agyeldobós bulit. A menyasszony korábbi udvarlójának mesterkedése miatt viszont a legénybúcsúra szervezett prostik a lánybúcsúztatón jelennek meg, a konszolidált mama egy chippandale fiúval kerül közelebbi kapcsolatba… A buli elfajul, még egy öszvér is feltűnik… Amerikai pite és Másnaposok a nyolcvanas években. 

7.Buliszervíz

Ezt a filmet vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon gyűlöli, ugyanúgy, ahogy a főszereplő Ryan Reynoldsot is. Butus történet, nem túl bonyolult jellemrajzokkal,  és garantált buli hangulattal. Akinek sikerül felvennie a mozi ritmusát, ott érezheti magát a főszereplő Van Wilder mellett, aki imád egyetemre járni és nem is hajlandó befejezni azt, már a hetedik évét nyomja az ódon falak között, mert sosem akar felnőni. Ő szervezi a legjobb bulikat, ő issza a legtöbbet, őt tisztelik az elsőévesek, és az ő lába előtt hevernek a lányok. Csak a tanárai nem tudják elviselni. Megesküsznek, hogy mindenáron megszabadulnak tőle: levizsgáztatják. A buli persze ettől még nem ér véget, sőt…

Képek: worthtowatch.com, moviehall.com, sky.com, presto.com, youtube.com, wikipedia,org,criticalreviews.com, evererett collection


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •