Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 308
 •  
  308
  Shares

A (fő)városi élet egyik legszuperebb velejárója az, hogy bármikor leugorhatunk egy kitűnő kávéra a barátokkal, családdal a város bármely pontjára, ugyanis a gasztroforradalomnak hála gombamód szaporodtak el a specialty kávézók. Ám a járvány miatt bevezetett korlátozások miatt egyelőre fel kell függeszteni a kávézókban ücsörgés csodás urbánus szokását. De így sem kell magunktól teljesen megvonni a minőségi feketét, ugyanis egy kis “be ne kattanjunk a karanténban” séta idején elvitelre kérhetjük a forró espressokat, lattekat, cappuccinokat, ki ahogy szereti. 

061.HU

THE CAFE CLUB BUDAPEST (Madách Imre út 8.)

A Konyha aljában megbúvó kávés sarok ablakából az Awaken Company magyar kávépörkölő különlegességeiből készülő feketéket kaphatod. A klasszikusok mellett a jó idő miatt már jeges italokat is készítenek, például sokak újdonsült kedvencét, a espresso tonikot. Egyébként annak, aki korgó gyomorral érkezik, jut isteni helyben készült bagel, babka és május 11-től péksütemény is. A motorosok egyik kedvenc kávézója, amelyben a Konyha és a Budapest Bagel is érdekelt, hétköznap 11:00 és 16:00 között vár. 

KAFFEIN ESPRESSO BAR

Immár három helyen várja a feketére szomjazókat a Kaffein elviteles kávéra, ahol a legdrágább őrlőkkel és a kávégépek királyával, a barista világbajnokságokon is használatos Black Eagle-lel készülnek a feketék a magyar ONE eleven pörkölő termékeiből. A specialty kávék mellett, limonádék, coldbrew, finom péksütemények és kekszek várják a betérőket. 

A Kaffeine Lövőház 8:00-16:00 óráig
A Kaffeine Kálvin tér 10:00-15:00 óráig
A Kaffeine BudaWest 8:00-15:00 óráig

BUDAI KETTŐ (Varsányi Irén utca 21. )

A budai kávézás egyik ikonikus helyszíne hétköznap reggel nyolc és délután három között vár egy kiadós kávéra és néhány jó falatra, ugyanis a fekete mellett isteni szendvicsek, friss kenyér és pékárú is vár. Fontos kiemelni azt, hogy szombaton 08:00-15:00, vasárnap pedig 08:00-13:00 között van alkalmunk itt vásárolni. 

BUDAPEST COFFEE STAND (Békési utca 1 és Dob utca 11)

A legapróbb fővárosi kávézok is várnak, amelyek alapvető elviteles szisztémája jelen helyzetben most még kifizetődőbb. A zsebkendőnyi méretű kicsi helyeknél saját pörkölésű kávébaból készült feketét szürcsölhetünk, valamint a Freyja pékség isteni péksütemény alkotásait fogyaszthatjuk. Ezek mellett találunk gyümölcsleveket, forrócsokit, a jó idő beköszöntével lesz jegeskávé, espresso tonik, és nem sokára ékeznek az isteni bagelek is. Ami a nyitvatartást illeti: Hétfőtől péntekig 7:30-17:00, szombaton és vasárnap 8:30-18:00.

DOUBLE SHOT (Veres Pálné utca 33.)

Ha egy igazán ízes kávékülönlegességre vágysz, akkor neked mindenképp a Double Shotot ajánljuk, ahol a klasszikusok mellett egy újfajta élvezettel találkozhatsz, amely a partizán kávé. Ez a felhasznált kávémennyiségben a duplát is eléri. Az eredmény egy sűrű, szirupos, masszív ital – mennyiségben nem sokkal több, mint a shot. De annál jóval intenzívebb élményt nyújt, szinte csokoládés utóízt hagy, és már nyúltunk is a vizespohárért, mert nagyon kellett utána a kísérő. Ennek a módszernek a lényege az, hogy a kávé gyümölcsös íze még jobban kijöjjön, a koffeint mennyisége pedig csak harminc százalékkal több. Az elviteles adagokért reggel nyolc és délután három között jöhetsz. 


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 308
 •  
  308
  Shares