Az ausztrál zenekar közleményben búcsúzott el az eddigi énekesétől és bejelentette, hogy a Guns and Roses frontembere száll be helyette.

Mint írtuk, Brian Johnsonnak orovosai tanácsolták, hogy hagyja abba a turnézást, különben végleg elveszítheti hallását.

Az AC/DC akkor még csak annyit jelentette be, hogy új énekessel befejezik a most futó Rock Or Bust világturnét. Rögtön megindultak a találgatások, ki lehet a nagy múltú csapat új énekese. Egyesek látták is a zenekar próbahelyén Axl Rose-t, mások a zenekar eredeti, még a Bon Scott-i idők előtti énekesének, Dave Evansnek a visszatéréséről beszéltek.

A találgatásoknak vége. Az AC/DC szombaton a honlapján elbúcsúzott Brian Johnsontól. Megköszönik neki az elmúlt éveket, és azt írják, tiszteletben tartják és megértik, hogy Johnson a hallása megőrzése érdekében abbahagyja a turnézást.

És egyben bejelentik, hogy a turné további állomásain Axl Rose csatlakozik a csapathoz. Így az európai koncerteken is őt láthatja a közönség, amint mondjuk a Highway to Hellt vagy a Back in Black-et énekli.

Az európai turné május 7-én indul Liszabonban, és június 12-ig tart. Magyarországot sajnos nem érinti, de Bécsben (május 19.) és Prágában (május 22.) elcsíphetik a magyar rajongók is a különleges – és egyébként sokak szerint nem túl szerencsés – összeállítást.

Axl Rose közben már nyomja az újraegyesülős Guns and Roses turnét is. Ráadásul, egyelőre lábsérülése miatt egy hatalmas trónon ülve. Hogy az AC/DC koncertekre meggyógyul-e a lába vagy itt is ülve fog énekelni, arról nincs hír.

(A témához egy kis olvasnivaló a megszűnni képtelen zekekarokról.)

Itt meghallgathatjuk, mire számíthatunk. Axl Rose még nem Angus Youngékkal, és még csak nem is Slashékkel, de egy AC/DC-dalt vezet elő: 

Forrás: hvg.hu