Idén is folytatódik a Városliget nagysikerű sorozata, a Tánc a parkban, amelynek keretében a Zene Háza Szabadtéri színpadán július 2-án az Erdőfű muzsikál.

061.hu

Az Erdőfű Magyarországon tevékenykedő táncházzenészek összefogásából jött létre. Tagjai mind elkötelezett hívei a Kárpát-medencei népzenei hagyomány hiteles előadásának, táncházakban és koncerthelyszíneken egyaránt. A zenei műhelynek is tekinthető kezdeményes célja, hogy átfogó képet adjon a magyarlakta területek és a velünk együtt élő etnikumok vonós népzenéjének sokszínűségéről, az adott vidék vagy falu sajátosságait tartva szem előtt.

A zenei társulás ars poetica-ja elmélyült szakmai tudást, és specifikus hangszerismeretet igényel egy-egy tájegység zenei hagyományaira nézve, ezért fontos szempont, hogy az Erdőfű tagjai külön-külön is kellő tapasztalattal és tudással rendelkeznek a hangszeres népzene megszólaltatásában. Előadásuk lehetőséget teremt arra, hogy a közönség megtapasztalhassa a Kárpát-medencei népzene egyedülálló hangzását a különféle hangszeres felállások és a sajátos játékmódok tekintetében.

Az Erdőfű zenekar tagjai: Éri Katalin – nagybőgő, cselló, ütőgardon, Kiss-Balbinat Ádám – hegedű, ének, Maruzsenszki Andor – hegedű, Éri Márton – brácsa, kontra, Salamon Soma – harmonika, furulyák