Az idén első alkalommal nem augusztus 20-án, hanem egy nappal később ér véget a debreceni virágkarnevál: ma este Ráadás – táncol a város címmel esti karneváli felvonulást rendeznek a Debrecen belvárosában.

MTI

Bódor Edit, a virágkarnevál főszervezője elmondta: évtizedekig tartottak esti felvonulást is a belvárosban, de az utóbbi években az esti programok átkerültek a Nagyerdőbe.

A Karneváléj című műsor rendkívül népszerű lett, a Nagyerdei Stadion évről-évre megtelik: az idén is mintegy húszezren vettek részt az ország legnagyobb aréna show-ján – közölte Bódor Edit, hozzátéve ugyanakkor, hogy sokan hiányolták az esti belvárosi felvonulást.

A szervezők meghallották a lakosság kérését, így ma este a karnevál hazai és nemzetközi táncosai, hagyományőrző csoportjai haladnak végig a belvárosban a Debrecenben maradó virágkocsikat kísérve.

Öt virágkocsi ugyanis kedd hajnalban elindult Nagyváradra, és részt vesz a Szent László-téri felvonuláson, amelyet a helyiek kis virágkarneválnak neveztek el – mondta Bódor Edit, hozzátéve, hogy Nagyváradról nem térnek haza a kocsik, hanem továbbindulnak a Debrecen egykori szőlőskertjének nevezett Érmellék központjába, Bihardiószegre, ahol augusztus 22-én tartanak karnevált.

Fotó: debreceninap.hu