A Snétberger Alapítvány szálláshellyel, tanulószobákkal és gyakorlószobákkal szeretné bővíteni hamarosan megnyíló budapesti próbatermét, mivel évek óta nehézségekbe ütközik számos vidéki és határon túli, többek között ukrán területekről érkező diák lakhatása. Az Alapítvány ezért most adománygyűjtő kampányba kezdett.

061.hu

A fiatal, többségében hátrányos helyzetű zenei tehetségek órákat töltenek el utazással, emellett a hétvégi próbák és esti fellépések után sokak számára óriási gondot jelent a hazautazás. A fővárostól sokszor nagyon távol eső, akár határon túli otthonaikat ilyenkor a diákok nem tudják helyközi közlekedéssel megközelíteni, családjaikban pedig jellemzően nincs személygépkocsi.

Mindezek mellett a többnapos oktatásokon, kurzusokon résztvevő tanulók szálláshelyének megoldása is folyamatosan gondot jelent: a rendelkezésre álló szálláshelyek vagy színvonalban és megbízhatóságban nem megfelelőek, vagy árban túl magasak a Snétberger Alapítvány számára.

A szálláshelyek fejlesztése mellett a tanuló- és gyakorlószobákra is szüksége van a fiatal tehetségeknek, mivel egyéb oktatási intézményeikben jellemzően nincs elég terem, és otthonaikban sem megoldható az akár órákig tartó, elmélyült gyakorlás lehetősége. A tanulószobákban emellett biztosítani lehet elméleti és nyelvórák megtartását is.

A Snétberger Alapítvány adománygyűjtő kampányba kezdett. Az OTP Bank digitális adományozási platformja lehetővé teszi, hogy magánszemélyek kis összegű, párszáz forintos tételekkel segíteni tudják a Snétberger Alapítvány célját. Az OTP Bank ügyfelei internet- és mobilbankban utalásaik intézése közben és az OTP ATM-en keresztül készpénzfelvételkor tehetnek 100-200-500 forintos felajánlásokat a Snétberger Alapítvány céljai és a zenei tehetségek támogatására. Más bankok ügyfelei is hozzájárulhatnak a gyűjtéshez, hiszen számukra is elérhető az OTP Bank honlapján található felület vagy a Simple alkalmazás, ahol a kiválasztott szervezet részére 1000-2000-5000 forintos vagy szabadon választható összeget lehet felajánlani. A mikroadományok azonnal, közvetlenül és levonás nélkül a támogatott szervezethez érkeznek, azokat semmilyen banki vagy tranzakciós költség nem terheli.

Az adományozás részleteiről bővebben itt olvashat:  https://www.otpbank.hu/adomanyozas/aktualis-projektek/snetberger