Egy dzsessz-funk csapatba, a húszfős Junk Big Bandbe száll be zenélni Tátrai Tibor gitáros szombaton az óbudai Kobuci kertben, a Zeneszöveg.hu koncertsorozata keretében. A funkytól, az R’n’B-ig, a bluestól a soulig fog szárnyalni a zene az óbudai éjszakában. A Junk Big Band dzsessz-funk stílusa és népes felállása a gitáros legenda Tátrai Tibor mellett Kováts Vera énekesnővel is kiegészül.

MTI

A Junk Big Band a Junk zenekar és a Coda Nostra Big Band fúziójaként tavaly ősszel mutatkozott be. Kuriózumot jelent, hogy a klasszikus big band formációt és hangszerelést ültetik át funky zenére, mindezt latin dallamokkal és elektronikus, modern zenei hatásokkal vegyítve. A zenekar a saját szerzemények mellett a stílus és a köré csoportosuló műfajok ismert és népszerű dalait adja elő saját értelmezésében.

A dzsessz-funk, a sokhangszeres, dinamikus, ugyanakkor komoly zeneiséggel rendelkező műfaj hódítása a hetvenes években kezdődött Amerikában és Angliában. A mai sztárok közül kiemelkedik a francia Electro Deluxe, a Junk Big Band számára inspirációt jelent még a svéd Nils Landgren csapat, valamint a német Joo Kraus modern big band szerzeményei.

A Junk Big Bandhez idén tavasszal a gyöngyösi Jazz és Bor zenei rendezvényen csatlakozott először Tátrai Tibor, szombaton ismét együtt zenélnek, ezúttal az óbudai Kobuci kert színpadán. Az este vendége az egyik tehetségkutató döntőse, Kováts Vera, aki korábban szintén énekelt a zenekarral. A szervezők tájékoztatása szerint a Zeneszöveg.hu bemutatja koncertsorozat célja a minőségi magyar zene széleskörű, izgalmas és magas színvonalú bemutatása.