Tér-Zene elnevezésű ingyenes koncertsorozat a Kossuth téren. Júniustól szeptemberig rendhagyó zenei programra várunk minden érdeklődőt a Kossuth térre. A Tér – Zene elnevezésű zenei rendezvényen különböző zenekarok adnak ingyenes koncertet Budapest történelmi helyszínén, a Kossuth téren. A Tér-Zene koncertsorozat végigkíséri a nyári idegenforgalmi szezont, tartalmas programot kínálva a külföldi és belföldi turistáknak, budapesti látogatóknak.

A Budapesti Filharmóniai Társaság – Musica Felice Kamarazenekar és Rácz Rita énekes ad 60 perces műsort. A koncert időpontja és helyszíne: a Múzeumok Éjszakájához kapcsolódóan 2024. június 22. szombat, 20:30, Kossuth Lajos tér (az Országház főbejárata előtti terület)

A produkcióról:

Rácz Rita operaénekesnő és az operaház tagjaiból álló Musica Felice Kamarazenekar várja az érdeklődőket június 22-én, a Múzeumok Éjszakáján 20:30-kor a Kossuth téri színpadon az Országház előtt. Igazi örökzöldek csendülnek fel Erkel és kortársai tollából, de az operaszínpadok ünnepelt sztárja, Rácz Rita a magyar operett világából is mutat népszerű dallamokat. Időutazásra invitáljuk nézőinket, milyen zenék születtek az Országház építésének időszakában, Hózsa Zsófia zenetörténész anekdotákkal idézi meg a kor muzsikus nagyjait. A 19. század végén hazánk kulturális és építészeti virágkorát élte, érdemes megállni, visszatekinteni és fejet hajtani a legnagyobb álmodók emléke előtt. Színes műsorral, világszínvonalú zenészekkel várjuk Önöket a közös visszatekintésre!

Tervezett műsor:
Farkas Ferenc: 6 régi magyar tánc
Erkel: Bánk Bán – Csárdás
Erkel: Hunyadi László – Gara Mária cabalettája
Csáth: tavaszi Ouverture
Weiner: 1. divertimento, op. 20 – Jó alapos csárdás, Rókatánc
Bartók: Román népi táncok
Lehár: Víg özvegy – Vilja dal
Erkel: Hunyadi – Palotás
Kálmán Imre: Marica grófnő – Marica belépője

Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság tagjaiból álló Musica Felice kamarazenekar:
Gál Károly, Bugony Beatrix, Simon Manuéla, Ludwig István, Müller Mónika – hegedű
Babácsi Csaba, Lukács Attila – brácsa
Balog Endre – cselló
Nyári László – nagybőgő
Kovács Miklós – ütőhangszerek
és Rácz Rita – ének
Műsorvezető: Hózsa Zsófia

Július 4-én ugyanezen a helyszínen a Pénzügyőr Zenekar koncertjével folytatódik a sorozat. Várunk minden érdeklődőt!

További infók: ITT

Budapest V. kerület – Belváros-Lipótváros