Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a legjobb fővárosi kiülős helyek versenyét, amelyre ezúttal 68 nevező jelentkezett. A megmérettetés igen szoros volt idén, főleg a közönségszavazást illetően. A Terasz Budapest pályázatot a Főváros városarculati cége, a BVA hirdette meg 2016 július közepén.

061.HU

A 2014-ben indított pályázat folytatásaként idén is a szakmai zsűri, valamint a közönség választotta ki a nyertes fővárosi vendéglátóhelyeket. Három kategóriában – terasz, kerthelyiség és pop-up – nevezhettek a Terasz Budapest 2016 címre, illetve a közönségszavazás eredményeként kiosztották a Terasz Budapest 2016 Közönségdíjat, valamint kiemelt szóbeli elismerésben részesült további négy hely. A díjátadót az egyik nyertes étteremben, az Apacuka Fun Dining & Barban tartották meg szeptember 21-én este.

A bíráló bizottságot a Főváros részéről Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes és Mártonffy Miklós Budapest főépítésze, valamint Miklós Csaba borász és Gianni Annoni gasztronómiai szakértő alkották. Idén is fontos szempont volt a gyerek-, kutya- és kerékpáros barát szemlélet, valamint az akadálymentességet is figyelembe vették a zsűritagok. De értékelték még a minőségi arculati megjelenést, valamint a városképbe, az adott kerületbe történő megfelelő illeszkedést, amely egyben formálja is a budapesti utcákat, tereket, és természetesen a színvonalas és ötletes kialakítás ezúttal is iránymutató feltétel volt.

A négy „legjobb” kategóriát elnyert vendéglátóipari egység elismerésképpen Sipos Balázs üvegművész által tervezett egyedi alkotást, egy úgynevezett üveg-díjat, valamint Raiker utalványt vehetett át. A MagicView jóvoltából pedig minden nevező 360 fokos képet kapott ajándékba. A szeptember 21-i díjátadót Fodor Imre televíziós műsorvezető moderálta. Gratulálunk minden résztvevőnek!

Az idei díjazottak:
Legjobb Terasz: Budai Parkszínpad
Legjobb Kerthelyiség: Apacuka Fun Dining & Bar
Legjobb Pop-up: Gázlámpa kioszk
Közönségdíj: Bálint Galéria Kávézó (1451 szavazattal!)

Szóbeli elismerésben részesült, és oklevelet kapott:
Kiemelt Terasz: Margitutcakilenc
Kiemelt Kerthelyiség: Joe Bácsi étterem
Kiemelt Pop-up: Zsiráf


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •