A 061.hu és a Szerencsejáték Zrt. hét hetes kalandozásra hívja a hazai szerencsejáték történelme iránt érdeklődőket, amelynek során most akár nyerhetsz is. Oldalunkon minden kedden megosztunk veletek egy-egy érdekes történetet a magyar szerencsejáték múltjáról, a cikkek végén pedig egy kérdéssorral tesszük még izgalmasabbá a kalandozást! Érdemes a Szerencsejáték- történeti Galériából válogatott sztorik részleteire összpontosítani, ugyanis hétről hétre, három játékos között, akik helyes választ adtak,  kisorsolunk három tízezer forintos sorsjegycsomagot. A nyertesek nevét a következő heti cikkben tesszük közzé. Ha Fortuna veled van, akkor akár többször is nyerhetsz.  

Ha csak egy helyszínnel és dátummal kellene megcáfolnunk a makacs modernkori városi legendát, miszerint valójában senki sem nyer a lottón (hiszen hol is vannak akkor az igazi nyertesek?), annyit mondanánk csak: Paks, 2002. január.

Ehhez a dátumhoz kötődik ugyanis nemcsak a Hatoslottó addigi történetének legnagyobb összegű, de az utolsó nyilvános hazai lottófőnyeremény-kifizetés időpontja is. És, hogy kik is voltak azok a szerencsések, akik ország-világ előtt vállalták mesés nyereményüket? Cikkünkből most ezt is megtudhatja.

A Hatoslottón a 2002-es év 3. sorsolásán kisorsolt 8, 9, 17, 25, 38, 43-as számsor a kiértékelés során egyetlen telitalálatot eredményezett. Az első sajtóhírek így még arról szóltak, hogy minden idők legnagyobb Hatoslottó nyertesének nem kell másokkal osztoznia, egymaga örülhet a több mint félmilliárd forintos főnyereménynek. Napokon belül azonban elterjedt a hír hogy az egyetlen, telitalálatos szelvényt Pakson adták fel, és, hogy annak az egyetlen szelvénynek bizony több tulajdonosa is van. A hír igaznak bizonyult: és az, hogy egész Magyarország megtudhatta, hogy többen is milliomosok lettek, minden bizonyára a nyertesek nagy számának volt köszönhető.

Hiszen a nyertes szelvény tulajdonosai közül sokan voltak, akik baráti körben megosztották örömüket, a hírek pedig szélsebesen elterjedtek előbb a városban, aztán az egész országban. Ekkor már mindenki arról beszélt, hogy a paksi férfi kosárlabda csapat 12 fős közössége nyerte meg a Hatoslottó addigi legnagyobb nyereményét.

A nyertesek és a lottó-szervező (akkor még Szerencsejáték Rt.) számára kölcsönösen előnyösnek tűnt a televízió által élő közvetítésben sugárzott paksi kosárlabda mérkőzés helyszínén, a sportcsarnokban történő ünnepélyes nyereményátadás. A mérkőzés kezdete előtt, az élő Tv műsor részeként, másfél percben történt meg az egész pontosan 564.738.043 forint jelképes átnyújtása még az Atomerőmű SE – Albacomp mérkőzés kezdő labdafeldobása előtt. A több mint félmilliárdos főnyereményből a paksi sportolók mindegyikére 47 millió forint jutott. Közülük Éger Lászlóról később is sokszor olvashattunk a korabeli újságokban, de akkor már elsősorban kupagyőzelmei kapcsán nyilatkozott.

Többet is megtudnál az elmúlt közel hatvan év nagy nyereményeiről, lottónyerteseiről, totóbajnokairól? A szerencsejatekgaleria.hu virtuális kiállításán több száz képpel és videóval várjuk a hazai szerencsejáték-történelem iránt érdeklődő látogatókat. (X)

il potere crescente dei social media