Alfonso Cuarón Oscar-díjas mexikói rendezőnek tizenhat éve dédelgetett álma vált valóra azzal, hogy végre ismét hazájában készíthetett filmet.

MTI

A rendező 2001-ben robbant be a nemzetközi köztudatba Anyádat is! című filmjével, azóta pedig egymást érték az újabb és újabb elköteleződések – Az ember gyermeke (2006), Gravitáció (2013) -, és Cuarónnak mindig el kellett halasztania a terveit egy bensőségesebb hangvételű “otthoni” projektről. “A filmek olyanok, mint a gabonapelyhes doboz, az alján mindig ott lapul a játék ígérete. Számomra a Gravitáció volt az a gabonapelyhes doboz, amely meghozta a játékot, ami általában nagyobb volumenű forgatással, és több sztárral járó filmekhez vezet” – mondta egy mexikóvárosi sajtótájékoztatón a rendező. Hozzátette, végre olyan erőforrásokkal készíthet filmet Mexikóvárosban, amelyekről mindig is álmodott.

A rendező mostanra befejezte a forgatási munkálatokat hazája fővárosában. Roma című új filmje az 1970-es években játszódik és egy középosztálybeli család életének egy évét meséli el. A történetet átszövik a rendező saját gyermekkori emlékei és hazája iránti érzései. A kis hercegnő (1995), a Szép remények (1998), valamint a Harry Potter és az azkabani fogoly (2004) című filmeket is jegyző Cuarón, új filmje utómunkálataival tölti az év hátralevő részét. A Roma várhatóan 2018-ban érkezik a mozikba.

Fotó: Slashfilm