Tizenöt éve ad már otthont Orfű az ikonikus fesztiválnak. A Fishing jubileumi alkalmából adódóan különleges koncertekkel készül. A hangulatot az Orfűi-tó csak tetézi, ahol még egy külön vízi színpad is helyett kapott.

061.hu

Az Orfűi fesztivált 2023-ban június 28. és július 1. között rendezik meg, amely idén ünnepli 15. születésnapját. A jeles alkalomból különleges formációkkal és nagy visszatérőkkel is készül a fesztivál. A magyar zenei paletta színe java képviselteti magát itt, úgy mint a Carson Coma, az Elefánt, Esti Kornél, az Analog Balaton, Deva, a Bohemian Betyars, Blahalouisiana, a Galaxisok, és az Ivan & the Parazol is.

A Fishingen adja egyetlen fesztiválkoncertjét a Kispál on Orfűn bemutatkozó formáció: a Kispál és a Lovasi, három év kihagyás után tér vissza Orfűre a Quimby is, először lép fel a fesztiválon Bródy János és zenekara, csakúgy, mint Kátai Tamás a Thy Catafalque-al. Első alkalommal lesz a nagyszínpadon a kedvencek közt az Aurevoir és a Beton.Hofi. Természetesen a Fishingen már veteránnak számító 30Y, a Vad Fruttik, Péterfy Bori & Love Band, a hiperkarma, a Kiscsillag vagy a Budapest Bár is a nagyszínpadon lesz.

A régi nagyok közül fellép többek közt: HOBO, a KFT, Karácsony János, Másik János, a Pál Utcai Fiúk, a Müller Péter Sziámi And Friends, a Kontroll Csoport. Idén Tátrai Tibor is visszatér Orfűre, új zenekarával, a godfater-ral.

A hiphop kedvelői olyan izgalmas fellépőket is megnézhetnek, mint a Pogány Induló, Dé:Nash, a Slow Village, a Funktasztikus, a 6363, vagy a Tranzkaphka. Az Amondó színpad és a Nagysátorban kap helyett a metál, az alternatív rock, a világzene és a pop is. Többek közt itt lesz látható a Platon Karataev, a Mitsoura, az Erik Sumo, a VHK, a LAZARVS, Frenk, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Fiúk, a Felső Tízezer, a Hiúz vagy a Devil’s Trade is.