Több alternatív befejezés is készül a Trónok harca utolsó epizódjához: így akarják az alkotók elejét venni annak, hogy kiszivárogjon, miként végződik a népszerű sorozat.

MTI

Casey Bloys, az HBO műsoraiért felelős elnök felfedte, hogy még a sorozatban szereplők sem fogják tudni, hogyan végződik a történet. “Én tudom a trónok harcának végét, de többféle változatot fogunk felvenni, hogy senki ne tudja, mi fog történni. Egy hosszú sorozat esetében ezt kell tenni” – idézte Casey Bloyst a BBC News.

A sorozat legutóbbi évadát számos kiszivárogtatás kísérte. Hackerek közreadtak forgatókönyveket, HBO-dokumentumokat és más tévésorozatok nem sugárzott epizódjait. Indiában négy embert tartóztattak el az után, hogy egy ellopott epizódot egy mumbai internetes streamingszolgáltató közzétett.

Európában egy mások epizódot véletlenül korábban adtak műsorba, a felvételt megosztották az interneten – emlékeztetett a BBC. Az internet-kalózkodást nyomon követő Muso cég adatai szerint a Trónok harcának hetedik évadát illegálisan több mint egymilliárdszor töltötték le.

Casey Bloys azt is elmondta, az is nagyon nehéz feladat, hogy a történet befejezése mindenki számára kedvező legyen. “Vegyük csak a Sírhant műveket, annak igazán jó vége volt. De ha a Seinfeldre vagy a Maffiózókra gondolunk, vagy a Breaking Bad – Totál szívásra, akkor mindenkinek megvan a véleménye arról, miként kell egy sorozatnak végződnie” – fejtegette.

Egyelőre nem tudni, mikor kerül adásba a záróévad. A Hollywood Reporter szerint az utolsó hat rész forgatása októberben kezdődik és valamikor 2018 közepéig tart.

Fotó: Vox