Három iskola közül választották ki az Oscar-díjas Mindenki című rövidfilmben nagy szerepet játszó Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusát – mondta a film castingigazgatója .

MTI

Olyan kórust kerestek, amelyben jól, rendszeresen éneklő, a filmhez illő korú gyerekek vannak. Megnézték, hogy fővárosi iskolákban hol vannak ismertebb kórusok, amelyek közül három iskoláét választottak ki, mindhármat meghallgatták, és “egyértelmű volt”, hogy a Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskolát kell választaniuk – közölte Steinhauser Andrea  az M1 hírcsatorna kedd esti műsorában.

Kitért arra is, hogy a Gáspárfalvi Dorka és Hais Dorottya által alakított szereplőkkel kapcsolatban “pontos karakterleírást” nem kapott Deák Kristóf rendezőtől. Fontos szempont volt azért, hogy a szereplőt “szeresse a kamera” és tudjon énekelni – mondta Steinhauser Andrea. Hozzátette, hogy eleinte két korosztályban párhuzamosan kereste a szereplőket. Az egyik korosztály a 10-12, a másik a 13-14 évesek.

“Egyértelművé vált, hogy a kisebb korosztály a hihetőbb, valósághűbb” – mondta a castingigazgató. A két lány régebbről ismeri egymást, castingokon korábban találkoztak, ezért értelemszerűen vetélytársak voltak. Úgy jellemezte őket, mint akik szerencsések, mert jó családi hátterük van, támogatják őket a szülők, tehetségesek, intelligensek, vannak terveik és jól kezelik a sikert.

Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer nyerte el a Mindenki című alkotásért a legjobb rövidfilmnek járó elismerést a 89. Oscar-gálán magyar idő szerint hétfő hajnalban Los Angelesben.

Fotó: mno.hu