Több mint 30 átdolgozott vers, mintegy 60 fellépő várja az Erkel Színházban a nézőket a Red Bull Pilvaker dupla előadásán, amely öt év klasszikusai mellett vadonatúj versekkel is készül az érdeklődők számára március 15-én.

MTI

Dupla előadással jelentkezik a nemzeti ünnepen a rendezvény, amely 2012-es indulása óta hosszú utat járt be. Az eredetileg verseny formájában induló produkció mára dupla teltházas, egész estés előadássá nőtte ki magát, amely egyedülálló hangvétellel szól a közönséghez és tiszteleg a magyar történelem és irodalmi nagyjai előtt. Az 1848-as forradalom költeményeinek modern átirataival öt éve indult, napjaink jól ismert magyar előadóit felvonultató rendezvény célja továbbra is változatlan: zenei alapokra helyezett költeményekkel igyekeznek közelebb hozni a közönséghez a magyar költészet legjavát.

A különleges kezdeményezés tavaly mérföldkőhöz érkezett, ugyanis Juhász Gyula Szavak című versének modern feldolgozása szeptember 1-jétől a nyolcadikosok irodalom tankönyvének részévé vált. A magyar irodalom nagyjainak köszönhetően az átdolgozható versek listája szinte kifogyhatatlan, így a hosszabb, színesebb műsorban idén is számos új vers kap helyet. Bemutatkozik például Petőfi Sándor Egy gondolat bánt engemet című versének átdolgozása, illetve elkészült a Befordultam a konyhára című költeményből készült dal is, amelyhez a zenei alapot BLR szolgáltatta, a szöveget pedig Farkas Roland “Wolfie”, Fluor Tomi, Molnár Csaba “Fura Csé”, Marsalkó Dávid, Meszi és Deego jegyzi.

Kép: Pilvaker