Egy dallasi árverésen 1,125 millió dollárért (318 millió forint) kelt el az Hergé művésznéven alkotó belga Georges Rémi (1907-1983) egy rajza, amelyet a Tintin a szovjetek földjén című képregénysorozatának első bővített kiadásának borítójához készített.

MTI

Az 1930. február 13-án publikált képregény borítóján Tintin egy fatörzsből próbál meg propellert fabrikálni repülőgépéhez, miközben bekötözött társa, Milou csendben figyeli őt. Az első Tintin-képregény 1929 januárjában jelent meg a Le Vingtieme Siecle című belga lap mellékleteként, de eleinte csak nyolc oldalon, és külön borító nélkül. A nagy sikerre tekintettel 1930. február 13-ikától a gyermekeknek szóló, Le Petit Vingtieme című melléklet 16 oldalas lett, és önálló borító kapott.

A Tintin-füzetek legtöbb borítója Belgiumban, a Louvain-la-Neuve-i Hergé Múzeumban található. A Dallasban a hétvégén elárverezett borítóról a Heritage Auctions árverezőház csak annyit közölt, hogy azt Brüsszelben találták.

A Tintin kalandjaihoz készült eredeti rajzok egyre újabb és újabb rekordokat döntenek meg, korai borítók és táblaképek gyakran már kétmillió euró fölötti áron találnak gazdára.