Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 7
 •  
  7
  Shares

Pálfi György, a Hukkle és a Taxidermia rendezőjének Az Úr hangja című új filmjét első alkalommal a 31. Tokiói Nemzetközi Filmfesztiválon láthatja a közönség. A film Stanislaw Lem regénye alapján készült és az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé. 

MTI

Az október 25-én kezdődő A-kategóriás filmfesztivál rangos versenyprogramjába kapott meghívást Pálfi György a Filmalap támogatásával készült filmje – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap. Az Úr hangja Stanislaw Lem regénye alapján készült és az eredeti mű gondolatvilágát adaptálja egy napjainkban játszódó, izgalmas családi krimi keretei közé.

A történet főhőse a harmincas éveinek végén járó Péter, aki egy titokzatos balesetekről szóló dokumentumfilmben felismerni véli a hetvenes években disszidált, azóta nem látott apját. Megpróbálja felkeresni őt Amerikában, majd kalandos nyomozás után végre rátalál az immár új családot alapított édesapára.

A találkozás számtalan élményt, fordulatot és tanulságot hoz a fiatalember és apja életébe, és ennek a találkozásnak köszönhető az is, hogy a világ értesül arról: az univerzum megszólalt, nem vagyunk egyedül a világmindenségben. Az Úr hangja a Filmalap 600 millió forintos gyártási támogatásával a Pusztai Ferenc vezette KMH Film és a kanadai Quite Revolution Pictures koprodukciójában készült.

A főszerepeket Polgár Csaba és a kanadai Eric Peterson alakítja, nemzetközi színészek mellett szerepel a filmben Kiss Diána Magdolna is. A film forgatókönyvét Ruttkay Zsófia, Nagy V. Gergő és Pálfi György írta, operatőre Pálfi állandó alkotótársa, Pohárnok Gergely, a vágó Lemhényi Réka, a hangmérnök Zányi Tamás, a látványtervező Asztalos Adrienn.

Mint írják, több mint egy évtized után először kapott meghívást magyar film a nagy presztízsű tokiói versenybe, melynek fődíja a Tokyo Grand Prix. A mintegy 200 filmet felvonultató tokiói filmünnep nyitófilmje az ősz egyik legnagyobb szenzációjaként számon tartott Csillag születik ázsiai premierje lesz, a főszerepben látható Lady Gaga és Bradley Cooper, aki a film rendezője is.


Tetszett a cikk?
 •   
 •   
 • 7
 •  
  7
  Shares