Új helyszínen, a Séd patak völgyében, a História Kertben rendezik meg a 14. VeszprémFest programjait július 12. és 15. között – mondta a rendezvény főszervezője a fesztivál keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Fellép Tom Jones, Richard Bona, Heather Small és a The New Power Generation.

MTI

A változás oka a rendezvény eddigi helyszíne, az érseki palota felújítása – tette hozzá Mészáros Zoltán. Az idei fesztivált emiatt a vár alatt, az egykori érseki pihenőkertben rendezik meg. A História Kertként ismert helyszín nem teljesen új a fesztivál törzsközönségének, hiszen néhány éve Historia Garden néven rendeztek már itt kísérő programokat – emlékeztetett.

A VeszprémFest első napján, július 12-én Richard Bona lép fel a Mandekan Cubano formációval. Az afrikai művész 2005-ben lépett fel először a VeszprémFesten, majd 2008-ban is zenélt a fesztiválon. Mostani koncertjének gerincét a 2016 júniusában megjelent Heritage című album adja. A második napon, 13-án Heather Small lép színpadra. Az M People együttes énekese először ad koncertet Magyarországon. A harmadik napon, 14-én Tom Jones koncertjét a nagy érdeklődésre való tekintettel a VeszprémArénában rendezik. A 76 éves legenda az angliai turnéját megszakítva érkezik a VeszprémFestre.  A zárónapon a tavaly elhunyt Prince leghosszabb ideig működő zenekara, a The New Power Generation lép fel a Celebrating Prince turné keretében.

Bentzik Réka, a negyedik éve főtámogató MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az innováció a fesztivál sikereinek kulcsa. Porga Gyula, Veszprém polgármestere hozzátette, erre az innovációra és a helyi értékekre alapozza a város a pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.

A VeszprémFest idén is része a Nagyon Balaton rendezvénysorozatnak. Lobenwein Norbert, a Nagyon Balaton főszervezője elmondta: már csaknem 30 program csatlakozott négy éve indult kezdeményezésükhöz, melynek célja, hogy a magyar és a külföldi közönség sokkal egységesebben tudjon a Balaton régióra tekinteni.A VeszprémFestet idén hetedik alkalommal kísérik Rozé Rizling és Jazz Napok, július 7-16. közt harminc napon át harminc ingyenes koncerttel várják a közönséget a veszprémi Óváros téren.

fotó:jazzma.hu