A hazai progresszív rock úttörője, Török Ádám és zenekara, a legendás MINI szuperkoncertje lesz a Pólus Rock Klub első 2022-es kiemelt eseménye. A zenekar január 28-án 19 órától a Pólus Mozi Nagytermében lép fel. Török Ádámról egyébként ITT szedtünk össze korábban 15 izgalmas történetet.

061.hu

A kétórás élőkoncerten Török Ádám és barátai a meghívott vendégművészekkel: Tátrai Tiborral, Kézdy Lucával, Papp Gyulával és Kosik Kristóffal közösen idézik meg a színpadon a több mint 50 éve alakult, legendás MINI együttes legnépszerűbb dalait, úgy mint a Kolduskirály, Kell a barátság, Funky Night, Zene él tovább, Drága Ifipark, Hívj fel, Gőzhajó, Kereszteslovag, Vissza a városba, vagy az Asztalhoz leültem.

A Mini-slágerek mellett különlegesen áthangszerelt Bartók-feldolgozások is felcsendülnek a nagy sikerű Bartók On Rock crossover lemezről, új dalok, amik eddig nem szerepeltek a koncertműsorban.

A koncertet különleges archív filmrészletek és fotók színesítik majd.

Török Ádám korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, zenei szervezője, a műfaj hazai ősmotorja és kiemelkedő egyénisége. Több mint 50 éve tartó pályafutása során több mint 9000 koncertje volt itthon és külföldön, a stílus szinte minden fontos hazai eseményének részese volt (Bem rakpart, Ifjúsági Park, Tabán és továbbiak), és a műfaj szinte minden élvonalbeli hazai és külföldi művészével játszott együtt. Életműve bizonyítja, hogy szövegei, előadói stílusa, zenei ötletei, a közönség szeretete és a benne élő, szűnni nem akaró zenei őstűz nem csak saját korosztályára, de a mai huszonévesekre is nagy hatással van.

Fotó: Horváth Péter Gyula