Minden idők egyik legnagyobb filmes pofára esése volt a zseniális, már-már új vallásként ünnepelt True Detective sorozat folytatása. A valódi bűn nem is a nyomozati jelentésekben volt, a valódi bűn maga a folytatás elkészítése. A zavart némileg oldja a második szériához becsatolt tárgyi bizonyíték, a soundtrack, ami úgy jó, ahogy van. 

PZL – nullahategy

ef01b535c8889f1ad85b9b4e0ae905f5.1000x1000x1 (1)Talán a Pulp Fiction óta nem volt ilyen erős filmzenés kompilláció, nincs az a hajnali helyszínelés, ami olyan melankolikus tud lenni, mint ez a biztos ízléssel összeállított, 14 számból álló ajánlat. A lemez főleg az új évad dalaira épül, alapvetően a Colin Farrell, Taylor Kitsch, Rachel McAdams és Vince Vaugh főszereplésével készült kettes széria számait sorolja fel, de helyet kap az első etap főcímdala, a The Handsome Family Far From Any Road-ja.

A lemez gyakorlatilag Lera Lynn öt számára épül, ezek a Portishead és P.J.Harvey közötti gazdátlan térbe száműzött csodák olyan igézőek, hogy az egyszeri zsarunak kedve támadna szolgálati fegyverével főbe lőnie magát egy koszos motel bárjában.

És persze, itt van még egy izgalmas kettős Nick Cave-től és Warrer Wellistől (All The Gold In California), Loenard Cohen is fejünkre olvassa bűneinket (Nevermind), és egy másik ikon, Bob Dylan is – ő Rock And Gravel című dalt hozta el a halotti torra. Bár az albumon kilenc előadó dalai szerepelnek, a tracklist mégis egységes ívet alkot, olyan az egész, mint a főcímben látható, érrendszerre emlékeztető autópálya szakaszok.

Ezek az autópályák tele vannak leállósávokkal, ahol vár ránk Bonnie Prince Billy és Cassanda Wilson is. Minden út egy-egy bűnhöz visz el, a dalok afféle nyomozati jelentések, amihez becsatolták magát lemezt is. Ezt vehetjük ki most a nejlon tasakból, és ha szerencsénk van, nem ragad a vértől, és le tudjuk játszani. A True Detective soundtrack az egyik legjobb valaha készült filmzenés menüsor, mondhatjuk azt is, hogy a széria sírköve. A gyász szertartásra siratóasszonyokat is elhívtak, Lera Lynnt és Alexandra Saviort.

 

True Detective
Music From The HBO Series
Universal
14 szám 60 perc