A Nemzeti Múzeum mögötti Palotanegyed nem az éttermeiről és pezsgő éjszakai életéről ismert, így nagy öröm, hogy végre nyílt valami, ami miatt érdemes lesz ezentúl erre járni. Az egykori Vaskapu helyén működő Otthonka nagy belmagasságú, tágas pince, ahol ebédelni, vacsorázni, illetve hajnalig szórakozni egyaránt lehet, de ha ez nem elég, akkor idehozhatjuk a céges, vagy a születésnapi bulikat is. 

DEZSE BALÁZS – 061.hu

Ha meghalljuk, hogy pincehelyiség, akkor általában valamik romkocsmára, netán egy “kézműves” jelzővel felturbózott, amúgy nem sokat mondó helyre gondolunk. A nemrég nyílt Otthonka teljesen más vonalat képvisel, olyannyira, hogy ezt az irányt tulajdonképpen ez az egység találta fel. 

otthonka-6-hpgy

Fotó: Horváth Péter Gyula

A részben nagymama nappalijára, részben pedig egy belvárosi klubra hajazó bárban akár négy különböző társaság is elfér, funkcióját tekintve pedig lehet ebédelni, vacsorázni, vagy szórakozni, sőt meccsnézésre is tökéletesen alkalmas. A hely méretéből adódóan van egy kimondottan jó tulajdonsága: az asztalok elég messze vannak egymástól ahhoz, hogy “boxok” nélkül se érezzük, hogy aki mellettünk van, tulajdonképpen az ölünkben ül. 

otthonka-7-hpgy

Fotó: Horváth Péter Gyula

Ami az ételeket illeti: a hely nevéből is kikövetkeztethető, hogy a házias fogásokra mentek rá, a választékban van többek között tojásos lecsó (1090 Ft), paprikás krumpli (1090 Ft), túrógombóc (890 Ft), de ha mégis trendinek érezzük magunkat, akkor kérhetünk vega burgert (1490 Ft), pizzát(1490 Ft), vagy salátát. 

Italfronton hasonló a helyzet, nem mentek bele a ritkaságokba, hanem inkább a jól bevált márkáknál maradtak, ami kimondottan szimpatikus dolog manapság, amikor a helyek a vicces nevű sörök alapján pozicionálják magukat. Ráadásul az Otthonka még az árakat is normális keretek között tartja, ezért még csak fel sem merülhet, hogy egy este alatt, rajtunk akarna bárki meggazdagodni. 

Jövőbeli tervként a működést, a korrekt választékot, illetve kiszolgálás megtartását tűzték ki célul, ezen beállítanak még néhány nagy tévét, és azon sem kell meglepődni, ha  a polcokra újabb és újabb retró kütyük kerülnek majd. Ha valakinek nincs téli törzshelye, annak jó szívvel ajánljuk az Otthonkát. 

Otthonka 

Facebook
Cím: 1088 Budapest, Szentkirályi utca 23. 

Nyitvatartás: Hétfő-Péntek 09:00 – 02:00 Szombat: 14:00 -02:00

 

Fotók: Horváth Péter Gyula

No gallery template found!