“A Tudósok Zombiűző Vándorcirkusz estjén az őrület tüzével lesz leküzdve a sötétség, s életerővel feltöltve a lélek!” – szól az invitáció a Tudósok október 31-ei koncertjére. Az avantgárd-dzsessz-artrock csapat az A38 Hajón ad koncertet.

061.hu

Az est első részében az Opera festményekre című dadaista előadás ősbemutatóját láthatják majd, ahol drMáriás festményei óriási színfalakként elevenedve meg nyújtanak majd alapot a zenés-énekes-szöveges jeleneteknek. Tövisházi Ambrus végtelenül kifinomult, rafinált, játékos, kegyetlen, abszurd és sodró zenéire drMáriás énekel majd, beszél, zenél és táncol, mintha a Scalaban tartana tárlatvezetést.    

Az est második felében a Tudósok zenekar ad majd különleges koncertet, amelyen lábtörően táncra perdítő kedvenc számaik mellett a Lopni kell című örökzöldjük különös bemutatójára is sor kerül, ahol az elektronikus ambient műfaj legnagyobb szertartásmestere, Shane54 élőben ágyazza majd zenéjüket a hiperdinamikus vizualitás drámaian kozmikus világába.

A Tudósok a kelet- európai poszt-punk legszívósabb túlélője, melyet hazánk egyetlen szürrealista polihisztora, drMáriás 1986-ban alapított Újvidéken, a volt Jugoszláviában. A szabad jazz, a szürrealista költészet, a zajzene és a New York-i ihletésű, hetvenes évek végi punk-funk-diszkó elemeivel zsonglőrködő együttesben az évek alatt tucatnyi kiváló magyar és külföldi zenész megfordult, többször bejárták Európát, de Moszkvában és a tengerentúlon is koncerteztek.