Sokak örömére James Blunt bejelentette új albumának érkezését, melynek előfutáraként már az első dal is megjelent. Három év kihagyás után egy nagyon modern, mégis romantikus felvétellel tért vissza az énekes-dalszerző. A címe Love Me Better és már a hozzá tartozó videoklip is elérhető.

061.hu

James Blunt 2004-ben énekelte be magát több millió hallgató szívébe “You’re Beautiful” című számával. A frissen leszerelt katona “Back to Bedlam” című lemeze olyan őszintén fejezte ki az énekes fájdalmát, hogy azonnal 5 Grammy-jelölést és nemzetközi elismerést szerzett James-nek. Ezt követte az “All The Lost Souls”, amely olyan slágereket tartalmazott, mint a “1973” vagy a “Same Mistake”. A harmadik album “Some Kind of Trouble” címen jelent meg 2010 telén, amin érezhető volt James egyre pozitívabb szemlélete.

A “Moon Landing” 2013-ban újra a csúcsra vitte Bluntot, a kezdő dal, a “Bonfire Heart” szó szerint berobbant a slágerlisták élére (itthon a 4. helyig kúszott fel), a dal 33 héten keresztül vezette a brit toplistákat és hamar platinalemez lett Nagy-Britanniában és Magyarországon is. Még 2014-ben megjelent „When I Find Love Again” című single-je is, ami szintén jó pár hétig a chartok meghatározó eleme volt.

A soron következő nagylemez címe „The Afterlove”, amire három évet kellett várnia a Blunt rajongóknak, de borítékolhatjuk, hogy nem hiába. Az új anyagon számos sztár-társszerzővel dolgozott együtt a brit zenész: Ed Sheeran mellett Ryan Tedder, a One Republic frontembere, Johnny McDaid (aki az Example és Biffy Clyro anyagain dolgozott korábban), Stephan Moccio (Miley Cyrus és a The Weeknd múzsája) és MoZella (akinek a One Direction számait is köszönhetjük) is közreműködtek.

Az új album előfutára a „Love Me Better” címet kapta és Blunttól eddig szokatlan módon elektronikus jegyek is felfedezhetők benne, ami kifejezetten izgalmas hangzást ad a dalnak.

 

fotó: mtv.com