Bővül a családi program paletta a fővárosban, április második felében nyitja meg kapuit a Hatszín Teátrum, Budapest új gyerekszínháza. A teátrumban a színházi előadások mellett színvonalas kiegészítő programokkal is várják majd a gyerekeket és a szülőket.
 
061.hu
 
A Hatszín küldetésének tekinti, hogy  Budapest új játszótereként foglalkozzon mindennel, ami a jövő palántáinak életét jobbá, szebbé, vidámabbá és boldogabbá teszi, ha alkalmanként csak egy-egy órára is. A most nyíló gyermek teátrum a színházi premierek mellett a három év alattiakat  “beavató színházzal” várja, később pedig kamaszok számára érzékenyítő programokat tervez. A színház vezetősége helyszínt biztosít kisebb és nagyobb, még nem ismert és igen ismert társulatoknak is.
 
A teátrum első bemutatója április 23-án lesz, Janikovszky Éva születésének évfordulóján egy, az írónő könyveiből születő ősbemutató formájában, címe: “Az úgy volt…”. Várják a nézőket április 22-én is egy másik Janikovszky Éva darabbal, amely a Fullajtár Andrea, Horváth Lili, Elek Ferenc és Scherer Péter közreműködésével színpadra kerülő, a “Lemez két oldala” című előadás lesz. Az ezt követő héten már az opera világába kalauzolja el Nógrádi Gergely operaénekes, mesekönyvszerző és kántor a gyereket. Az ifjú nézőközönség a Varázsfuvola titkai ismerheti majd meg. Júniusban Nógrádi Gábor 70.születésnapja alkalmából az író “Az anyu én vagyok” című könyvéből készült színpadi adaptációt mutatja be a Hatszín Teátrum.
 
Képeink illusztrációk (forrás:kidsout.com)