Április 20-án új játszóhelyet nyit a Budapesti Operettszínház az egykori Moulin Rogue helyén, a 450 millió forintért kialakított Kálmán Imre Teátrum nyitóprodukciója a névadó operettszerző Riviera Girl című darabja lesz, amely a Csárdáskirálynő 1917-es Broadway változata.

MTI

 Lőrinczy György, a Budapesti Operettszínház főigazgatója a lapnak elmondta: a felújítás a színpadtechnikával együtt 450 millió forintba kerül, ebből 400 millió forint állami forrás, 50 millió pedig fővárosi. Kifejtette: korábban többször felvetődött, hogy az Operettszínházat Kálmán Imréről nevezzék el, de végül erről letettek, mivel az Operett egyre jobb brandnek bizonyult. Az egykori Moulin Rogue névváltoztatásával azt is jelezni szeretnék, hogy alapvetően színházi programban gondolkodnak.

Hozzátette: az előcsarnokban, amelyet összenyitottak az Operettel, Teátrum Café néven nyitnak egy kávézót és éttermet. A nyitóprodukcióról elmondta, hogy ez egy dzsesszesített Csárdáskirálynő lesz. Az amerikaiak a történetet és a dalszövegeket teljesen átírták, csak a zene maradt ugyanaz. A produkciót Kerényi Miklós Gábor rendezi, a koreográfus Horváth Csaba. Wodehouse dalszövegeit Závada Péter fordította magyarra – közölte Lőrinczy György.

Kép: Bruzák Noémi /MTI