Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •  

A nagy sikerű Beethoven és Jazzkívánságműsor lemezek után újra saját szerzeményekből álló anyaggal jelentkezik az idén tízéves Sárik Péter Trió. Az új lemezen a Trió mellett öt nagyszerű vendégművész is közreműködik, akiknek a  neve külön-külön is garancia az igazi jazz-élményre. A trió és a közreműködő művészek élőben is bemutatják a Lucky Dog dalait június 2-án a Budapest Music Centerben.

061.hu

Igen sűrű és eseménydús volt az elmúlt évtized az együttes életében. A Jazzkívánságműsor 2014-ben Fonogram-díjat kapott mint “Az év jazzalbuma”, és a sorozat második lemezét is jelölték erre a díjra 2016-ban. A Trió a Beethoven műsorával megtöltötte a Zeneakadémia Nagytermét, készített jazzlemezt gyerekeknek, mely szintén Fonogram-jelölést kapott, valamint számtalan magyar és külföldi művésszel koncertezett együtt. A csapat hű maradt önmagához, az együttes zenéje továbbra is energikus, sokszínű és  életigenlő muzsika.

A Lucky dog lemez mellett elindult az “I love jazz” kampány, melynek célja, hogy  megmutassa a még nem jazzrajongó, vagy a jazztől idegenkedő közönségnek, hogy mennyire sokszínű, változatos és szerethető ez a műfaj.

“Eddigi pályám során azt tapasztaltam, hogy Magyarországon, annak ellenére, hogy a jazz reneszánszát éli, nagyon sokan idegenkednek tőle. Ennek leginkább az az oka, hogy valamiféle negatív szereotípiát kapcsolnak hozzá, ami sokszor egy, a műfajjal való szerencsétlen találkozás, vagy egy rossz koncertélmény következménye, vagy csak  egyszerűen nem tudnak semmit a jazzről.”- vallja Sárik Péter.

A Sárik Péter Trió évek óta fontos feladatának tekinti, hogy minél több új rajongót szerezzen ennek a fantasztikus műfajnak. Ezt a célt szolgálják a Jazzkívánságműsor koncertek, a gyerekeknek szóló jazzmesekönyv, a laikusokat megszólító interaktív előadássorozat, és a Beethoven műveit feldolgozó lemez is.

Az “I love jazz” kampányban a Lucky dog lemezen található dalok részletei szólalnak meg. Az öt különbőző stílust játszó vendég és a Trió sokszínű muzsikája biztosan sok új zenerajongót csábít majd a jazzkedvelők táborába.


Tetszett a cikk?
  •   
  •   
  •  
  •