Egy Los Angeles-i bíróság 16 év börtönnel sújtotta csütörtökön Harvey Weinstein bukott filmmogult, akit még decemberben talált bűnösnek az esküdtszék egy színésznő megerőszakolása ügyében.

MTI

A bűncselekmény 2013 februárjában történt egy Los Angeles-i szállodában. Weinstein ártatlannak vallotta magát a perben, és azt állította, hogy minden szexuális kapcsolata kölcsönös beleegyezésen alapult. A 70 éves Weinsteinnak 23 éves New York-i börtönbüntetését követően kell majd letöltenie a Los Angelesben rá kiszabott 16 évet.

A producert a Los Angeles-i esküdtszék felmentette egy másik állítólagos áldozatával kapcsolatos vádak alól, két esetben pedig nem sikerült egyhangú döntésre jutnia.

Hollywood egykori egyik legbefolyásosabb filmproducerét még 2020-ban ítélte 23 év börtönbüntetésre egy manhattani bíróság, miután bűnösnek találták nemi erőszak és szexuális támadás vádjában.

A befolyásos producer 2017-ben kitört szexuális zaklatási botránya és azt követő bukása indította el a MeToo mozgalmat, amelynek során nyilvánosságra került a szórakoztatóiparban, az üzleti életben, a médiában, a politikai életben vagy más területen befolyásos több száz ember ügye, akik szexuális zaklatást követtek el.