Till Attila Tiszta szívvel című alkotása nyerte a legjobb első vagy második filmért járó Bronz Piramis díjat a Kairói Nemzetközi Filmfesztiválon. A  díjat a film főszereplője, Fenyvesi Zoltán vette át előző este. Az egyiptomi fővárosban legutóbb tíz éve díjaztak magyar alkotást.

MTI

A 38. kairói filmfesztiválon, amely az arab térség legrégebbi és máig egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmes seregszemléje, több mint 200 alkotást vetítettek. A nemzetközi zsűri elnöke Christian Petzold (Phoenix bár, Barbara, Jerichow, Yella) német forgatókönyvíró-rendező volt. A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló Tiszta szívvel világszerte nagy sikereket ért el, Szerbiában, Luxemburgban, az Egyesült Államokban, Németországban, Görögországban és Franciaországban is díjazták – szakmai zsűrik és a közönség egyaránt.

Till Attila filmje Magyarország hivatalos Oscar nevezettje az amerikai filmakadémia díjára a legjobb idegen nyelvű film kategóriában. Az akcióvígjáték az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. A magyar mozikban mintegy 30 ezer néző váltott már rá jegyet.

Fotó: Laokoon Filmgroup